2.8.2007

"Miehisyysgeeni"?

Juttelin tänään erään miespuolisen työtoverin kanssa autoista. Hän on minua paljon nuorempi, nykyaikainen valistunut nuori. Kantaa huolta ympäristöstä ja paljon muusta. Hän myös pyöräilee työmatkansa eikä omista autoa. Työpaikkamme parkkipaikalla oli toinen toistaan muhkeampia GT, GTS yms lisäkirjaimilla varustettuja toinen toistaan komeampia työsuhdeautoja.

Itse ajan kyllä henkilöautoa, mutta merkkiä tai mallia en pidä hirveän tärkeänä. Minulle kyse on puhtaasta kulkuvälineestä ja sen pkohtuulliset tai pienet kustannukset ovat tärkeää. Tässä iässä ja tällä elämänkokemuksella ei auton avulla tarvitse enää näyttää kenelläkän mitään.

Nuorempi työtoverinikin totesi, että autot eivät ole hänelle koskaan olleet mitenkään kiinnostavia. Hän kertoikin usein autoista puhuvassa miesseurassa kokevansa itsensä ulkopuoliseksi.

Huumorin pilke silmäkulmassa totesinkin hänelle, että puuttuisiko häneltä tuo auto- ja naisjuttuihin johtava miehisyysgeeni. Onneksi työtoverini tuntee minut ja on huumorintajuinen. Nauroimmekin molemmat tuolle tokaisulleni "miehisyysgeenistä".

Oli minulla kerran yksi naisystävätär, joka hienon Mersunsa jyhkeää lattiavaihdetta puristaessaan kertoi ajattelevansa tuhmia. Minäkin siitä julkeasta herjasta melkein punastuin.

Siinä yhteydessä meille sukeutuikin mielenkiintoinen keskustelu auton merkityksestä miehille ylipäänsä. Julkitoin myös ajatukseni, että minulle eri auton merkeillä ja malleilla on selvästi sukupuoli. Vaikka olen aikaisemmin täällä blogissa kirjoittanutkin naisen jäävän minulle ikuiseksi mysteeriksi niin autojen sukupuolijaottelu on ollut hauska ajatusleikkiä.

Ranskalaiset autot, erityisesti intohimoisesti rakastamani Citroenit, ovat kaikki olleet naispuolisia. Volkswagenit ja Volvot ovat selvästi miehiä enkä kovin naisellista Mersuakaan ole havainnut. Selvittäkää itsellenne oman autonne sukupuoli;) se ajatusleikki on ihan hauska. Siinä ajatusleikissä voi sitten autossaan havaita kaikenlaisia sukupuoleen liittyviä ominaisuuksia.

Jotkus japanilaiset autot ovat olleet arvoituksellisia. Hondat ovat selvästi tyylikkäitä japanilaisia kaunottaria. Mutta onko Subaru mies- vai naispuolinen? Siinä arvoitus ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti