tag:blogger.com,1999:blog-18526976.post5861399233420433223..comments2024-02-10T10:30:17.633+02:00Comments on Granpa Igor: Tuoko EU meille järjettömyyksiä?Igorhttp://www.blogger.com/profile/03554935394465432564noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-18526976.post-38814899580255816002011-11-24T17:10:49.709+02:002011-11-24T17:10:49.709+02:00Alin laatuluokka on mennyt yleensä prosessituottee...Alin laatuluokka on mennyt yleensä prosessituotteeksi eli valmisruokateollisuuteen. Ylintä eli Extra-luokkaa ei suomalaisessa kaupassa ole taidettu nähdä koskaan :)<br /><br />Tässä kun nyt purnaan, niin moniko tietä mitä elitarvikepakkauksissa oleva e-kirjain tarkoittaa? Sekin on Eurosaatanoiden keksintöä ja takaa ainakin nimellisesti sen, että tuotepakkauksissa on luvattu määrä tuotetta noin keskimäärin oikea paino tai tilavuus.<br /><br />http://en.wikipedia.org/wiki/Estimated_sign<br /><br />Tai helposti pilaantuvissa elitarvikkeissa kuten lihassa ja maitotuotteissa oleva soikea merkintä jossa on maakoodi ja luku. Siitä näkee missä maassa ja laitoksessa tuote on tehty. Saksalaiskauppakin myy suomalaista piimää ;)<br /><br /><br />Kaikkea ei paljasteta julkisuuteen, mutta elintarvikevalvonta on kohtuullisen hyvin järjestettyä Euroopassa. Huijauksia yrittävät jäävät melko varmasti kiinni ja tieto huijareista kulkee nopeasti kaikkiin jäsenmaihin. Hunajaan on esimerkiksi aivan turha yrittää lisätä maissisiirappia, vaikka sen profiili on samankaltainen kuin hunajan. Tai pilaantuneiden katkarapujen säteilyttäjän, jonka pilaantuneissa ravuissa ei ole bakteerin bakteeria, elävänä. Sekin jäi kiinni. Olisi edes vaihtanut pakkauslavan batch-numeron...<br /><br />Ei mulla muuta. Byrokraattejakin voidaan tarvita joskus.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-18526976.post-35048197389120402722011-11-24T10:19:18.417+02:002011-11-24T10:19:18.417+02:00Kiitoksia Anonyymille täsmennyksestä tuohon kurkku...Kiitoksia Anonyymille täsmennyksestä tuohon kurkkujen käyryyteen. Kirjoitin sellaisella maallikon tietämättömyydellä. Mutta nykyään kaupoista löytyy kohtuullisen käyriäkin kurkkuja ja ihan hyviä ovat. Tai niin hyviä kuin tuollaiset teollisesti kasvatetut voivat olla.<br /><br />Mutta jos tuo käyryys oli vain laatuluokittelua niin mihin ihmeeseen ne käyrät kurkut aikoinaan markkinoitiin kun kaupassa oli pääasiassa suoria?<br /><br />Kun Anonyymi sanoo "Nyt saa taas myydä mitä tahansa roskaa sekaisin" niin ei kai hän kuitenkaan tarkoita että pelkästään käyryys tekee kurkusta roskaa?<br /><br />Kiitoksia Anonyymille myös tuosta kommentin minulle huomaavaisesta viimeisestä lauseesta ;)Igorhttps://www.blogger.com/profile/03554935394465432564noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-18526976.post-33837146391312339572011-11-24T08:49:11.066+02:002011-11-24T08:49:11.066+02:00Ei eu koskaan ole kieltänyt myymästä käyriä kurkku...Ei eu koskaan ole kieltänyt myymästä käyriä kurkkuja. Niitä vain ei saanut myydä 1. luokan tuotteina. Nyt saa taas myydä mitä tahansa roskaa sekaisin. Äkkiä ajatellen laatuluokittelu ja sen mukainen hinnoittelu on myös asiakkaan etu. Eihän muuten mitään lajiteltaisi ja luokiteltaisi. Äkkiä tulee mieleen ihan kotimainen kirjolohen luokitus muistaakseni 4 luokkaan, kalan kunnon ja koon mukaan. Kummallisesti kukaan ei huutanut että Suomi kieltää kirjolohet. Tai sitten kananmunien luokittelu, onko sekin byrokraattien juoni? <br /><br />Eu:ta voi syyttää monesta epäkohdasta ja mielettömiltä vaikuttavista määräyksistä. Tämä kurkkuasia nyt taisi kuitenkin olla fiksuimmasta päästä. <br /><br />Tuollaiseen kuitenki on helppo tarttua, vaikka asiaa ei ymmärtäisikään. En tarkoita granpa igoria vaan esim. sitä poliitikkoa, joka a-studiossa otti asian esille.Anonymousnoreply@blogger.com