4.8.2009

Oopperan lipunmyynti

Megatähtien konsertit ovat tulleet tänne pohjois-Eurooppaankin. Tytärkin on paraikaa Tallinnan laululavalla Madonnan konsertissa.

Aloin katsella itselleni alkavaksi syksyksi mahdollista oopperamatkaa Tallinnaan. Edellisestä käynnistä Tallinan Estonia teatterissa taitaa olla paljon yli 30 vuotta. Nykyään nettiaikana tuntuu kuin tuollaisetkin jutut ovat käden ulottuvilla.

Estonia-teatterin ohjelmisto löytyi helposti. Ja lipunkin voi kätevästi ostaa netistä. ClassicTic.com sivustolta löytyi Tallinnan Estonia teatterikin.

Jäin sitten uteliaisuuttani katselemaan mitä muita oopperataloja tuolta löytyi ja löytyisikö tuolta meidän Kansallisoopperaamme. Eipä löytynyt meidän oopperaamme. Mutta iso määrä löytyi muita Euroopan oopperataloja.

No saa meidän oopperamme lippuja netistä. Ja aika vaivattomastikin Lippupiste nimisen lipunmyyntiyrityksen välityksellä.

En ole oopperan markkinointiasiantuntija joten en kykene arvioimaan saavutettavia hyötyjä tuollaisesta kansainvälisestä markkinoinnista. Luulisi kuitenkin että tuolla tavoitettaisiin ainakin joku määrä ulkomaisia asiakkaita. Kattaisiko sitä kautta myytävien lippujen tuotto tuollaiseen järjestelmään osallistumisen kustannuksia ei ole tiedossani.

Mutta aikamoisen kansainvälisen ooppera- ja konserttitalojoukon tuo Classictic.com on saanut mukaansa.

2 kommenttia:

 1. Kävin minäkin tuolla Classictic.com-sivustolla ja yritin ostaa sieltä lippua Tallinnan oopperaan. Sieltä ei kuitenkaan saanut mitään paikkanumeroa, olisi pitänyt näppäillä Visakortin numero etukäteen. En uskaltanut tilata sitä kautta, Jollei paikkanumeroa olisi tullut maksamisen jälkeenkään, olisin tullut huijatuksi. Minulla olisi ollut liput C-kategoriaan Tallinnan oopperassa, mutta ei paikkoja! Onkohan joku kokeillut lipun oston loppuun saakka?

  VastaaPoista
 2. No vaikka mainostin sivustoa niin ei minulla kokemusta sen käytöstä ole.

  Tuntuu toki hiukan erikoiselta ettei paikkanumeroa saisi etukäteen vaan ainoastaan kategorian. Varsinkin jos paikka numero luvattiin Visan numeron annon jälkeen.

  Toisaalta tuo voi olla tarkoituksenmukaista turhien yhteydenottojen varmistamiseksi. Visa numero kuitenkin verifioi että kyse on oikeasta asiakkaasta eikä esim jostain häiriköstä.

  Lisäksi olisiko se jo muodostanut kaupan suoraan vai olisiko vielä paikkanumeron saanut ja sitten vasta joutunut kuittaamaan OK kaupan vahvistamiseksi.

  VastaaPoista