19.4.2012

Romanikerjäläisten päälliköistä

Kirjoitin eilen Suomeen tulleista romanikerjäläisistä. Viittasin siellä lyhyesti toimintaa johtavien rikkauksista ja kerroin heidän luksustaloistaan Romaniassa ja Bulgariassa. Tässä hiukan valokuvia minkälaisista kartanoista on kyse, tosin ensimmäinen kuva taitaa olla unkarilaisen romaniparonin asumuksesta. Ehkä talot eivät ole ihan suomalaiseen makuun mutta mitään röttelöitä ne ei ole - sellaisissa asuvat vain heidän rahankerääjä kerjäläisensä:


Seuraava
ja lisää löytyy täältä

ja lisää

Minusta jotenkin tuntuu, että meidän viranomaiset tai kukkahattutädit ei oikein ymmärrä minkälaisesta mittavasta toiminnasta on kyse. Ja ettei ne kerjätyt yms tavoilla hankitut rahat mene näiden kurjien ja köyhien hyväksi. Siksi on ihan turhaa sallia heidän kerjätä Suomen kaupungeissa. Suuri osa rahoista menee toiminnan järjestäneille romaniparoneille.  

2 kommenttia:

 1. Jos kerjäys kiellettäisiin, eivät romanit saisi sitäkään vähää, minkä he nyt saavat. Siten "romaniparonit" ovat todellisuudessa hyväntekijöitä.

  Jos et tykkää, niin perusta NGO-järjestö, joka järjestää ilmaisia matkoja Romaniasta tänne. Niin ei pääse riistoa tapahtumaan.

  Vai oletko vain kateellinen "romaniparoneiden" kartanoille ja mersuille?

  VastaaPoista
 2. Olen harrastanut aktiivivuosinani ihan riittävästi vapaaehtoistoimintaa. En siis ole vain ollut vaatimassa julkisia palveluja.

  Miksi minun pitäisi auttaa rahtaamaan romanialaisia kerjäläisiä tänne? Miksi juuri sieltä? En ymmärrä MF:n logiikkaa?

  Olen sen verran omahyväinen, että kateus on vaivannut minua harvoin. Pidän kateutta muutenkin kielteisenä tunteena enkä siksi pidä sitä edes hyödyllisenä. Tiedän että kateus on MF:n arvomaailman jakaville eteenpäin ajava perusvoima joka saa heidät yrittämään yhä enemmän varallisuuden haalimista lisää. Monelle siitä on tullut jopa elämän sisältö.

  Eräs nyt jo edesmennyt miljonääriystäväni sanoikin sairastuttuaan 60+ iässä parantumattomaan syöpään että jos hän olisi ymmärtänyt sen minkä nyt hän olisi jatkuvan omaisuuden keräämisen sijasta keskittynyt johonkin muuhun.

  Edesmenneen vanhemman sisareni kanssa aprikoimme aina joskus, että mikähän meidän nuoruudessamme ja lapsuudenkodissamme oli sellaista mikä aiheutti sen ettei meistä kumpikaan pahemmin tuntenut kateutta parempiosaisiakaan kohtaan?

  MF voi tietenkin taas leimata tuollaisen asenteen tyhmien vasemmistolaisten 'happamia-sanoi-kettu-pihlajanmarjoista'-höpötykseksi. Ehkä se niin onkin mutta koen olevani silti ihan onnellinen mies vaikka en mersulla ajelekaan enkä kartanossa asu. Minulle on Volvo ihan riittävä ja pienessä paritalon puolikkaassa on kartanoa vähemmän siivottavaa :) Lievää omahyväisyyttä ja itserakkautta en kylläkään kiellä luonteenpiirteistäni.

  VastaaPoista