12.5.2014

Ruokakokeiluja

Yhden hengen eläkeläistaloudessa tuppaa jääkaappiin ja pakastimeen jäämään kaikenlaista sekalaista. Ja helposti jää pilaantumaan ja joutuisi heittämään pois.

Ostin varhaiskaalikerän kun se oli edullisesti vielä tarjouksessa. Ajattelin tehdä siitä kiinalaista kaalisalaattia, joka säilyy jääkaapissa hyvin parikin viikkoa  herkullisena. Mutta sitten keksin yhtäkkiä, että voinkin tehdä jotain herkullista kaalipataa.

Löysin parikin kivaa reseptiä. Ensimmäinen oli kaali-vihannespata, jonka resepti on tässä. Vaikka siinä oli käytetty herne-maissi-paprika pakastetta laitoin sinne muita pakastimestani löytyviä vihanneksia. Pääsen näin kohta sulattamaan pakastimen kun olen saanut sen syötyä tyhjäksi. Tein ison kattilallisen, jolloin sitä voi syödä useampana päivänä ja sitten jopa osan pakastaa.

Kun en saanut koko kaalinkerää enkä kaikkia jääkaapin porkkanoita käytettyä tuohon ensimmäiseen kaali-vihannespataan löysin toisen mielenkiintoisen reseptin, kaali-linssipadan. Kun en ole kovin kokenut ruoanlaittaja niin tämä kaali-linnsipadan resepti oli hiukan hankala kun siinä ei ollut mittoja, mutta olen jo oppinut säveltämään ruokaa tehdessäni. Onneksi minulla oli kaapissa kuivattuja linssejä ja maustamiseen ohjeessa mainittua sambal-oelek chili-tahnaa. Siihen sain sitten laitettua loput kaalit ja suikaloidut porkkanat. Paprikaa oli sen verran paljon, että pilkoin vain kaksi vihreän ja punaisen. Keltaisen jätin jonkun salaatin raaka-aineeksi.

Ai että tästäkin tuli hyvää. Tuo sambal-oelek antoi hyvin potkua. Jos minulla ei olisi ollut sitä olisin varmaan laittanut muutaman pisaran punaista tabascoa tai cayenne-pippuria. Niitä yritän pitää aina maustehyllyssä. Vihreää miedompaa tabascoakin on hyllyssä mutta sitä saa työntää ruokiin paljon kun se on sen verran mietoa.

Ei minusta mitään ruokablogistia tule. Sen verran olen osaamaton enkä muutenkaan voi sanoa olevani mikään ruoka-hifistelijä. Kunhan kirjoittelen arjen sattumuksista mitä milloinkin päähän juolahtaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti