1.5.2014

Lisäsin luomuvihannekset ruokavaliooni

Olen saanut tarpeekseni tomaateista, jotka eivät maistu tomaateilta ja kurkuista, jotka eivät maistu kurkuilta. Sain kaupasta niin järkyttävän makuisia terttutomaatteja, että päätin tehdä noissa vihanneksissa ainakin suunnan muutoksen. Enkä katunut. Kun tein katkarapusaalaatin niin voi että oli hyvää.

Nuo ostamani terttutomaatit olivat todella ihan järkyttävän makuisia. Minusta ne maistuivat aivan mullalle vaikka miten hyvin ne pesin ennen käyttöä. Järkyttävää.

Muistan vieläkin erityisesti Kanarian saarilla syömiäni vastapoimittuja tomaatteja. Voi mikä makunautinto. Yllättävää on, että Kanarian saarilta talvella lentokoneella rahdatut tomaatit ovat nekin maukkaita vaikka eivät suoraan pensaassa olekaan kypsyneet.

Tuli vielä mieleen Espanjassa syömäni munakkaat, jotka oli tehty samana tai edellisenä päivänä munituista kananmunista. Aah, mikä makunautinto.

Porkkanoitakin olen aika usein osatnut luomuna. Mutta niitö olen ostanut ihan tavallisina, samoin erilaisia kaaleja.

Maksan luomuvihanneksista ihan sovinnolla kohtuullisen lisähinnan. Ehkä sellainen 1/3 on kohtuullinen lisähinta siitä luomusta. Tosin kateellisena seuraan miten Saksassa ja Yhdysvalloissa luomutuotteet mahtuvat tuollaiseen hintahaitariin. Meillä on vieläkin aivan käsittämättömiä hintaeroja luomu- ja tavallisten vihannesten välillä.

Katsotaan nyt miten kauan kukkaro tätä menoa kestää. Ensi vuodelle kun eläkkeisiin on luvattu kiinteäksi päätetty vain 0,4% indeksikorotus eli eläkkeistä on sitten purettu se leikattu indeksikin. Ja hintataso ja erilaiset verot ja maksut nousevat taatusti huomattavasti enemmän.

Minulla on talven 2013-2014 aikana mennyt sairaskuluihin lähes 2000 euroa vaikka olen ollut vain julkisen terveydenhuollon asiakas. Sairauksia ja hoitojaksoja on toki ollut useampiakin. Eläkeläisen kukkarosta tuo on aika hyvä summa. Erilaiset terveydenhoitomaksujen maksukatotkim ehtivät v 2013 puolella rikkoutua mutta sitten ne tietenkin vuoden 2014 alussa nollautuivat.

Sanovat muuten asintuntijat mitä tahansa, että luomuvihannekset eivät eroa tehoviljellyistä niin on se vaan kumma miten ihmisen makuaisti on havatsevinaan valtaviakin makueroja.

4 kommenttia:

 1. Tosin kateellisena seuraan miten Saksassa ja Yhdysvalloissa luomutuotteet mahtuvat tuollaiseen hintahaitariin. Meillä on vieläkin aivan käsittämättömiä hintaeroja luomu- ja tavallisten vihannesten välillä. Katsotaan nyt miten kauan kukkaro tätä menoa kestää.

  Tästä samasta jutusta muuten Chisu laulaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KT, olipas osuvat sanat Chisun laulussa. Miten terävä olit kun havaitsit yhtäläisyyden. Vaikka nainen on paljon minua nuorempi niin näyttää elämänkokemusta omaavan. Nauroin tuota Chisun sanoitusta että saako eläkkeen riittämään luomuruokaan. Heheh. juuri mistä minä kirjoitin - hyvä ettei samoilla sanoilla. Taitaa olla todella kuudenkympin kriisiä.

   Chisu taitaa olla melkoinen monilahjakkuus. Kun ensimmäisiä kertoja kuulin hänen viisujaan tykästyin. Aluksi minun oli vaikea erottaa häntä Jipusta. Sillä tavoin saman henkisiä ovat esitykset.

   Mutta tuo viittaamasi laulu oli minulle ennestään tuntematon.

   Poista
  2. KT, tässä tapauksessa sanat olivat minusta paljon paremmat kuin sävel. Vaikka iskevähän siinä jumputus oli. Katsoin vielä toisenkin esityksen Youtube'issa missä Chisu Espoon kulttuurikeskuksen lavalla korkkareiissa heilutti musiikin tahdissa takapuoltaan viehkeästi niin että vanhakin ihan nuortui ;).

   Poista