Seuraan aika monia blogeja sekä ammatillisesti että yksityisesti. Mozilla Thunderbirdissä ja Internet Explorer 7:ssa on kätevä RSS-omaisuus josta yhdellä silmäyksellä näkyy mihin on ilmestynyt uutta sisältöä.
Luin menneellä viikolla erään eronneen naisen blogia, jossa hän oli jo pidempään kirjoitellut uudesta seurustelusuhteestaan. Blogi oli kirjoitettu salanimellä eikä sieltä selvinnyt oikea kirjoittajan henkilöllisyys.
Blogissa oli jopa hiukan sivuttu uuden suhteen sukupuolielämän puoltakin, tosin hyvin hillitysti ja hienovaraisesti. Kirjoittaja oli pitänyt blogin kirjoittamisen toistaiseksi salassa miesystävältään ja pohdiskeli pitäisikö hänen paljastaa tämä ”salainen” harrastuksensa. Oli miesystävä nimittäin jossain keskustelussa ihmetellyt miksi joku tuollaisia blogeja ylipäänsä kirjoittaa ja oli tietämätön kumppaninsa blogiharrastuksesta.
On minullekin ihmetelty miksi kirjoittelen blogia ja tuhlaan aikaani. Ja samainen ihmettelijä ”tuhlasi” sitten omaa aikaansa kirjoittamalla vuosikausia salaista päiväkirjaa johonkin paperille.
No nyt tämä blogin kirjoittaja (nainen) mietti blogissaan pitäisikö hänen paljastaa uudelle blogikirjoittamista halveksivalle miesystävälle kirjoittaneensa blogia, jossa suhde miesystäväänkin oli moneen kertaan mainittu. Minun mielestäni viittaukset blogissa miesystävään olivat pääosin olleet myönteisiä, jopa sukupuolisuhteeseen viittauksetkin olivat olleet hyvin hillittyjä ja ihan myönteisiä.
Olen itsekin pohtinut useasti blogin kirjoittamista. Minun blogini ei ehkä ole tuon naisen blogiin verrattuna yhtä tiukasti salattu, jopa oikea etunimenikin selviää blogista. Minä olen asettanutkin blogin kirjoittamiseen eräänlaiseen yksityisyyssuodattimen. Ihan kaikesta en kirjoita. Joku aivan salainen päiväkirja olisi eri asia, mutta en minä sitä parisuhteessa kumppaniltani salaa pitäisi.
Minulla oli tuolle blogikirjoittaja-naiselle selkeät periaatteet: ole rehellinen ja avoin parisuhteessa kumppanillesi, silläkin hinnalla, että hän saattaa vihastua, halveksia sinua tai jopa lopettaa suhteen. Mutta tekemätöntä et saa tekemättömäksi. Eli tunnusta vaan reilusti totuus. Ja jos kumppanisi pyytää sinua lopettamaan blogin kirjoittamisen niin haluatko säilyttää sovun. Ja voisitko jatkaa blogin kirjoittamista kunhan siellä ei kovin intiimejä paljastuksia parisuhteesta olisi. Ne vanhat jututhan sieltä voi poistaa. Omalta osaltani en kyllä hyväksyisi että kumppanini minun sukupuolielämääni alkaisi edes salanimellä netissä ruotia vaikka arvioinnit olisivat myönteisiä. Kyllä nuo asiat kuuluvat minun mielestäni ehdottomasti yksityisyyden piiriin. Mutta parisuhteessa on tärkeää että asiat sovitaan toisenkin puoliskon näkemyksiä kunnioittaen.
No seuraavana päivänä blogi olikin suljettu ulkopuolisilta. Ehkä se oli uuden parisuhteen kannalta viisas ratkaisu.
Eräs blogikirjoittaja kirjoitti hauskasti otsikolla
” JOS ET TIEDÄ MITÄ SANOT, SANO TOTUUS!”.
Tai kuten eräs vanha asiakkaani kerran sanoi: ”totuus on siitä jännä, että sen kertomisesta ei voi jäädä kiinni”.
Täydestä avoimuudesta ja rehellisyydestä parisuhteessa olen löytänyt kaikkein parhaimman argumentoinnin.
Nykyaikaanhan on vahvasti juurtunut käsitys, että jos toinen puoliso ei tiedä esimerkiksi toisen puolison pettämisestä niin siitä ei voi pahoittaa mieltään. Jos et tiedä niin miksi pahoittaisit mielesi? Käsitystä viljelevät monet ammattilaisetkin. Unohdetaan heikot signaalit ja ihmisen vaistot. Kyllä peittely tai petos heijastuu parisuhteeseen ajan mittaan tavalla tai toisella. Lukekaa tuo NMKY:n sivusto, En ole uskossa mutta tuolla sivulla on kaikki perusteltu hyvin muillakin kuin Raamatun lauseilla.
26.11.2007
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti