25.5.2011

Demarien silmänkääntötemppu Portugal-lausumassa

Joo uutisissa ihmettelin että eipä ole demarien vaatimukset hääppöisiä. Itse asiassa kyse on silmänkääntötempusta jota ryhdyttiin toitotttamaan suurena voittona.

Ehto 1)

Portugalin ohjelmasta neuvoteltaessa Suomi edellytti, että Portugali käynnistää neuvottelut yksityisten lainanantajiensa kanssa näiden pysymiseksi maassa vastineeksi ohjelmasta ja lainoituksesta. Suomen vaatimuksesta tämä ehto on kirjattu Portugalin sopeutusohjelmaan.

Ehto 2)

Suomi asetti niin ikään välttämättömäksi ehdoksi ohjelmaan osallistumiselleen, että EU-maiden lainojen takaisinmaksua varmistetaan Portugalin toimin siten, että Portugali sitoutuu myymään valtiollista omaisuuttaan. Myös tämä edellytys toteutui.


Ensimmäinen ehto on ihan mitäänsanomaton ja toinenkin ehto varmistaa vain että jotain on myytävä.

Eli ehdot ovat tyhjiä julistuksenomaisia vetoomuksia ei mitään yksiselitteisiä sopimusehtoja.

Ai juku miten hienosti Heinäluoma ja Urpilainen hoitivat asian. Pitää toivoa, etteivät ihmiset mene lankaan ja usko noita hehkutuksia miten suuret ja kovat myönnytykset demarijohtajat saivat Portugal ehtoihin.

1 kommentti:

  1. Tousta 2. ehdosta en tiedä onko se hyvä vai haitallinen siinä ehkä joudutaan myymään sijoittajille ale hintaan omaisuutta, vaikka heidän riskinsä on juuri sosialisoitu. Parasta taitaisi olla aloittaa se velkasaneeraus joka kuitenkin on edessä.

    T:Dorga

    VastaaPoista