Niin siinä sitten kävi että Obamasta tuli Yhdysvaltain uusi presidentti. Täältä kaukaa katsottuna jotenkin tämä Obama tuntui sympaattisemmalta vaihtoehdolta. Mutta mistä me tiedämme miten asia todellisuudessa on. Minun uskoni suomalaisen median välittämän maailmankuvan totuudellisuuten on aika heikko. Jolleivat toimittajat ole ammattitaidoiltaan vain välttäviä he saattavat silti olla kansainvälisten uutistoimistojen tarjonnan armoilla.
Pitäisi seurata monien eri Euroopan maiden laatulehtiä jotta niiden kaikkien avulla saisi jonkinlaisen kuvan asioista ja saisiko sittenkään. Kirjoitinkin joskus että Kekkosen ja Neuvostoliiton aikaan kaikkein asiallisimmat ulkomaanuutiset sekä idästä että lännestä sai lukea ruotsinkielisestä Hufvudstadsbladetista.
Seuraan jonkin verran Yhdysvaltain korruptio yms ilmiöitä Judicial Watch nimisen järjestön nettisivuilta. Kyllä siellä alkaa olla jo Obamankin taustoista aika yllättäviä juttuja.
Toinen mielenkiintoinen eurooppalaisia kansalaisoikeuksia ja -vapauksia tarkasteleva nettisivusto on Statewatch nimisellä järjestöllä.
Kannattaa käydä vilkaisemassa molempia. Ne avartavat molemmat kummasti maailmankuvaa ;)
6.11.2008
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Tuosta "toisen näkökulman"
VastaaPoistaetsimisestä: Vilkuilen usein alJazeeran näkemyksiä erityisesti lähi-idän ja yhdysvaltojen asioista. Jotenkin täysin toisen (varmaankin yhtä värittyneen)näkökulman saaminen pistää miettimään missähän välissä se totuus oikein on.
Suosittelen:
http://english.aljazeera.net
http://www.aljazeera.com/
Mites Al Jazeeran näkemys poikkeaa? Voitko kertoa yksittäisen esimerkin avulla?
VastaaPoistaKas kehveli, hyvä kun muistutit.
VastaaPoistaEn ole taas pitkään aikaan muistanut koko Al Jazeeran olemasssaoloa. Ja onhan tuolla Al Jazeeralla englanninkieliset nettisivutkin. Ne on todella aika avartavaa luettavaa.
Jos nyt ehtisi viikonloppuna hiukan vilkuilla.
Alkaa taas tämä tietoähky vaivata. Liikaa on kaikkea seurattavaa netissä jos aikoo joskus lukea ihan kirjojakin.