19.4.2009

Suomen maahanmuuttoviranomaiset hyväuskoisia hölmöjä?

Lueskelen lauantain 18.4.2009 Hesaria. Sivulla B1 on artikkelin otsikko "Nuoret afgaanit pyrkivät Pariisin kautta Pohjoismaihin."

Jutussa on asioita jotka panevat miettimään kaikenlaista.

Vuoden 2007 tilastojen valossa Afganistanista on lähtenyt sotaa pakoon 3,1 miljoonaa henkeä.

Erään 15 v afgaanipoika on jo vaeltanut Pakistanista Turkin, Kreikan ja Italian kautta Pariisiin. Turkkia lukuun ottamatta kolme EU maata ja silti haaveilee meille tulosta.

Erään toisen afganistanilaisnuoren sanomaa: "Olen kuullut sukulaisilta että Suomi on parempi kuin Ranska. Sinne saa perheen mukaan, jos itse saa turvapaikan."

"Monet afgaanit ovatkin vaikeita autettavia. He yrittävät vältellä viranomaisia, koska he haluavat jatkaa Pariisista kohti pohjoista. Etenkin Norja ja toisena Suomi ovat suosituimmat päämäärät, kun Pariisissa harhailevilta nuorilta afgaaneilta kysyy suunnitelmia.

Harva puhuu hyvää englantia. Useimpien tiedot Euroopan valtioiden maahanmuuttopolitiikasta ovat huhujen tasolla.
"

"Suomesta moni afgaani on kuullut, että sieltä ei alaikäisiä palauteta."

Ja sitten jonkun pakolaisia Pariisissa hoitavan järjestön edustaja tuomitsee EU:n Dublinin sopimuksen "Joka tapauksessa Dublinin sopimus on aivan järjetön. Se sysää kaiken taakan saapumismaille." Dublinin sopimushan olisi se joka oikeuttaisi meidät EU:n sisällä palauttamaan nuo ympäri Eurooppaa monen maan läpi vaeltavat "turvapaikka-shoppaajiksikin" kutsut saapumismaahan.

Huhu mikä ei ole ehkä ihan poliittisesti korrekti onkin että nämä uudet kasvavat määrät turvapaikanhakijoita Somaliasta, Irakista ja Afganistanista ovat löytäneet kuulemillaan huhuilla kaksi hyväsydämistä maata, Norjan ja Suomen joista saa kaikkein helpoimmalla humanitaarisen turvapaikan. Tuossa Hesarin artikkelissa ei mainittu Somaliaa ja Irakia mutta erilaisten viranomaisselvitysten valossa nuo maat muodostavat samanlaisen ryhmän kuin Afganistan.

Jos mietitään meidän maamme kokoa ja resursseja niin jos me olemme kovin paljon hyväsydämisempiä kuin muut EU maat niin meillä on kohta satoja tuhansia kielitaidottomia ja todennäköisesti kouluttamattomia elätettävinämme ja sitten perässä seuraavat heidän isot perheensä. Nyt jo huomaa kun Tanska ja Ruotsi ovat tiukentaneet politiikkaansa niin paine kasvaa meillä.

Huomaa selvästi että nämä nuoret ovat hyvin tarkoin selvillä vaikka ovat vain huhujen varassa (mutta ehkä hyvät huhujen tietolähteet) että Ruotsiin tai Tanskaan ei kannata enää yrittää kun ovat tiukentaneet humanitaarista maahanmuuttoa.

Voi olla että johtopäätökseni ovat ihan kerettiläisiä mutta jokaiselle johtopäätökselle löytyi peruste tuosta lyhyehköstä artikkelista minun mielestäni.

Myönnän toki että ongelma on vaikea. Mutta en oikein usko että me yksin täällä Suomessa voimme pelkkää hyväntahtoisuuttamme lievittää koko maailman sodankäyvien maiden ihmisten hätää avaamalla kaikki ovemme leväälleen. Ja ryhdymme elättämään omien työttömien kansalaistemme ohella turvapaikanhakijoiden isoja ihmisjoukkoja vuosikaupalla verovaroistamme ja lainavaroistamme kustannetulla sosiaaliturvalla.

Miksi muuten joku lämpimään ilmanalaan tottunut ihminen on nyt niin kovin halukas tulemaan Suomeen hakemana sitä turvapaikkaa (ja uutta elämää ja työtä)? Kun ei täällä ole työtä omillekaan ihmisille ja kyllä noissa maailmalla liikkuvissa huhuissa varmasti sekin on selvillä. Mutta että meiltä saa turvapaikan helposti itselleen ja sitten saa perheensäkin myöhemmin mukaan ja meillä on hyvät avustukset. Johonkin Afganistanin elintasoon verrattuna meidän toimeentulotukemme on varmaan suorastaan ruhtinaallinen ja sen saa jokainen. Aivan varmasti noissa huhuissa on tiedot tästä Pohjolan Klondyke'ista.

Vaikka EU:kin on kai sekin liputtanut tavoittelevansa monikulttuurisuutta niin kyllä meidän pitäisi yrittää siellä yhdessä muodostaa joku kestävä yhteinen linja. Ei meillä ole kerta kaikkiaan varaa pitää poikkeavaa linjaa vaikka se olisi kuinka humaania.

Kyllä nyt pitää jo huutaa että äly ohoi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti