16.4.2009

Rasismi = maahanmuuttajavastaisuus?

Mikä on "rasismin ja maahanmuuttajavastaisuuden ehkäisemiseksi Eurovaalien kampanjoinnissa"-vetoomus ja sen sanamuoto?

Kaikissa uutisissa hehkutetaan sitä mutta missään ei kerrota mikä on kyseisen vetoomuksen sanamuoto.

Nostan Timo Soinille hattua että rohkenee kulkea omaa linjaansa.

Toinen asia josta arvostan Timo Soinia, että hän on ensimmäinen suomalainen poliitiikko joka sanoo ääneen sen mitä minä olen jo vuosia ihmetellyt: EU ei ole demokratia. Tarkempi käsitykseni löytyy tästä blogikirjoituksestani. Siinä on eräs julkaisematon kirjoitukseni jo vuodelta 1993.

Lisäksi kirjoitin joulukuussa 2006 ihmetykseni millä mediahiljaisuudella Suomen eduskunta hyväksyi EU:n perustuslain Suomen itsenäisyyspäivän aattona aivan kuin ilkkuen seuraavan päivän itsenäisyyspäivää. Ja media vaikeni kuin yhdestä suusta. Oli suorastaan järkyttävää havaita miten "vapaa lehdistö" vaikeni noin mittavasta asiasta erityisesti kun muiden maiden vastaavista hyväksymisistä tai hyväksymättä jättämisistä oli kirjoitettu pitkäänkin.

Poikkesin hiukan otsikoimastani aiheesta. En myöskään ymmärrä että samaan virkkeeseen yhdistetään rikoslaissa tuomittava rasismi ja maahanmuuttajavastaisuus joka tietääkseni ei ole ainakaan vielä kriminalisoitu. Kas kun olen varmaan sen verran "hölmö" että en osaa kokea avointa keskustelua maahanmuutosta ja siihen liittyvistä kielteisistäkin ilmiöstä mitenkään kiellettävänä. Vaikeaa avoin keskustelu on koska kriittisiä puheenvuoroja yritetään vaientaa rasismi ja xenofobia-leimakirveellä. Ja kuten tri Halla-ahon tapauksessa ilmoittamalla sopivasti ennen EU vaalien ehdokasasettelua rikosprosessin käynnistämisestä. On muuten diktatuurivaltioissa usein enne vaaleja vastustajiin käytetty kikka.

Surullista on ollut kuitenkin lukea miten ulkomailla on jo ehditty melko samalta tuntuvissa tapauksissa rasismi-tuomioita. Ja juuri yhtä epämääräisten lakien perusteella kuin mitä Suomessakin on säädetty. Onneksi Halla-aho on itse sen verran fiksu että on jo etukäteen kertonut ymmärtävänsä oikeudenkäynnin olevan poliittinen.

Ja mehän olemme saaneet tietääkseni sapiskaakin ulkomailta siitä että meillä on säädetty viime vuosina liian epämääräisiä lakeja sanamuodoltaan. Ne vielä sattuvat liittymään kansalaisten oikeuksiin ja velvollisuuksiin. Ja sanamuodoltaan ne eivät siten täytä Ihmisoikeussopimusten velvoitteita selkeästi ja yksiselitteisesti ymmärrettävistä säädöksistä. Oikeusvaltion laeista pitää selvitä selkeästi mikä on kiellettyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti