1.5.2009

"Oikeusvaltio" Suomi?

Minulla ei ole enää yli 20 vuoteen ollut mitään harhakuvaa että Suomi olisi oikeusvaltio. Jos julkinen valta ja yksityinen pieni kansalainen joutuvat vastakkain on se pieni kansalainen predestinoitu häviämään.

Vastassa on julkisen vallan puolella ensin poliisi, sitten syyttäjä ja koko tuomioistuinlaitos ja pääsääntöisesti lehdistö vallan sylikoirana vaikenee.

Olen tarkoituksella tuossa edellä puhunut pienestä kansalaisesta. Säännöt ovat ihan erilaiset jos kyseessä on isokenkäiset tai rahakkaat, joilla on varaa palkata parhaat juristit avukseen. Rahalla saa ja hevosella pääsee sanoo vanha sanontakin.

Kari Uotista voi varmaan olla montaa mieltä mutta ainakin mies on monessa keitoksessa vahvistettu. Ja muistettakoon että hän on sentään väitellyt oikeustieteen tohtori joten jotain osaamista ja ymmärrystäkin on varmaan matkan varrella tullut.

Hänen blogikirjoituksensa ovat useimmiten havainnoissaan aika teräviä kuten tämä viimeinen Helsingin Sanomien hurskastelua kritisoiva. Lehtimiesten ja lehtikuvaajien eduista Helsingin Sanomat on huolissaan mikä tietenkin ihan oikein onkin, mutta pienten kansalaisten musertamisesta noissa samoissa koneistoissa Hesari vaikenee tehokkaasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti