26.7.2012

Seksin ostamisen täyskielto nykyisen oikeusministerin suunnitelmissa

Nykyinen oikeusministeri Henriksson on käynnistänyt Ruotsia matkivan lakiuudistuksen. Lausuntoja on pyydetty eri tahoilta mutta ei esimerkiksi järjestäytyneiden seksityöläisten edustajilta. Erityisesti kiinnitin huomiota, että lausuntoja on pyydetty feministijärjestöiltä ja naistutkijoilta. Mutta ei miesjärjestöiltä tai prostituutiota tieteellisesti tutkineilta.

Kiinnitin huomiota erääseen puheenvuoroon. Vihreissä toimiva, jollain tavoin naisliikettä mutta myös LHBTIQ-väkeä (viittaa sekä seksuaali- että sukupuolivähemmistöihin: lesbot, homot, biseksuaalit, transihmiset ja intersukupuoliset sekä queerit.) edustava Merja Kähkönen kirjoitti omassa blogissaan otsikolla 'Kuka onkaan äänessä kun keskustellaan seksikaupan laillistamisesta' kun oikeusministerin ajama asia on seksin ostamisen täyskielto Ruotsin ja Norjan malliin eikä seksikaupan laillistaminen. Siis juuri päinvastoin kuin hän otsikoi. Ja ihmettelee miksi keskustelijoissa on niin paljon miehiä vihjailen ikään kuin olisi kyse jostain sukupuolisesti kieroutuneesta porukasta tms kun ovat niin aktiivisesti osallistumassa prostituutiokeskusteluun. Feministien intoa keskusteluun hän ei ihmettele ollenkaan. Miehistähän tässä yritetään tehdä entistä helpommin rikollisia seksin ostotilanteessa. Seksiä myyvät naiset saisivat edelleen myydä palvelujaan rangaistuksetta. 

Mutta sitä pidän epäoikeudenmukaisena ja epätasa-arvoisena jos ostamisesta rangaistaisiin mutta myyjää ei..Ihmettelin kommentissani, että Merja Kähkönen kirjoittaa itsekin ‘osapuolet ovat kaupanteossa tasavertaiset’ mutta ei ole huomaavinaan,  että sitähän he eivät ole jos toinen saa vapaasti myydä (yleensä nainen) mutta ostaja (yleensä mies) tekee rangaistavan teon ostaessaan.

Merja Kähkösen puheenvuoro on julkaisu myös hänen Uusi Suomi blogissaan. Sinne onkin tullut lähes 200 kommenttia.

Minun puolestani koko prostituution voisi lailla kieltää. Ei se minua häiritsisi. Mutta en alkuunkaan usko että se olisi järkevää. Erinomaisen puheenvuoron on kirjoittanut prostituutiota tutkinut vasemmistoliiton kansanedustaja, YTT Anna Kontula. Voin olla samaa mieltä kaikista hänen esittämistään argumenteista vaikak en hänen tavoin yhtä hyvin asioita tunnekaan. Selvästi havaitsee, että kyseessä on tohtoritasoinen tutkija. Yleensä tohtorikoulutuksen saaneilla on minun kokemukseni mukaan tapana perustella mielipiteensä loogisesti ja vakuuttavasti asiapohjalta eikä millään tunnepitoisilla naisliikkeen kamppailujulistuksilla.

Hauskan kirjoituksen uusine seksin ostoa koskevine rikosnimikkeineen on kirjoittanut blogissaan pitkään miesten oikeuksia ajanut Henri Laasanen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti