30.7.2012

Uusi kirjoitin

Vanha Hewlett-Packard merkkinen värilaserkirjoittimeni sanoi itsensä loppujen lopuksi irti. Ensimmäisen kerran se temppuili jo pari vuotta sitten. Silloin sen värikasetit temppuilivat ja säädin sen tulostamaan kaiken mustavalkoisena. Ei sen väritulosteet vastanneet kuitenkaan edes halpojen värimustesuihkutulostimien laatua.

Mustesuihkutulostimista luovuin kun niiden värikasetit olivat aina silloin kuivuneet kun niitä oikeasti tarvittiin. Ja olin laskenut, että omien valokuvien tulostaminen kaupallisissa laboratorioissa oli halvempaa kuvaa kohti kuin tehdä sitä itse kotitulostimilla. Mustesuihkun värit maksoivat ja valokuvalaatuiset väripaperitkin olivat hintavia. Ja kuvat pystyi helposti lähettämään netin kautta valokuvalaboratorioon valmistettaviksi. En lähes koskaan tarvinnut kuvaa heti eli pystyin hyvin odottamaan muutamia päiviä.

Toisen kerran laserini sanoi irti itsensä kun sen verkkokortti meni rikki puolisen vuotta sitten. Tekohengitys auttoi. Liitin sen suoraan pääkoneena käyttämäni tehomyllyn kirjotinporttiin ja jaoin sen sitten kotiverkkoon muille tietokoneille sitä kautta.

Mutta lauantaina se hajosi kokonaan. Vaikka koneen piti tulostaa pelkkää mustavalkoista niin keltainen värikasetti ilmoitti jonkun virheilmoituksen ja se esti koko laitteen toimimisen. Yritin vaikka minkälaisia poppakonsteja mutta mikään ei auttanut.

Eikös mitä. Yötä myöten tutkailin netissä erilaisia tulostimia. tarpeeni olin jo aikaisemmin kiteyttänyt muutamaan perusasiaan:


- haluan tulostimeksi lasertulostimen, jossa väriaine on jauheena eikä se kuivu jos ei ole käyttöä
- minulle riittää mustavalkoisia ja harmaasävyjä tulostava tulostin
- tulostimen on oltava mahdollisimman yleistä merkkiä ja mallia, jotta siihen saa vaivatta tarvikkeita
- jos mahdollista tulostin on kytkettävissä kotiverkkoon ja ehkäpä langattomastikin
- tulostin on edullinen ja sopii eläkeläisen budjettiin yllätyksenäkin ja niitä löytyy myyjältä heti
- enkä tarvitse monitoimikonetta koska minulla on laadukas erillinen skanneri

Olin jo puoli vuotta sitten tykästynyt ajatukseen, että olisi hyvä jos kotitulostimenikin pystyisi kaksipuolisiin tulosteisiin. Olin työelämässä tottunut laadukkaisiin kaksipuolisiin tulosteihin ja nyt toivoin sellaista kotiinikin.

Verkkokauppa.com Helsingin Jätkäsaaressa on loistava aarreaitta, josta löytyy iso valikoima alan tuotteita. Ja heidän nettisivunsa ovat laajat ja kattavat. Ja uusi Jätkäsaaren jättimyymälä Helsingissä on todellinen nörtin paratiisi. Ja jos hätä on yöllä palvelee rakennuksessa oleva kioski 24 h vuorokaudessa hätäisimpiäkin nörttejä.

Hintataso on aika kilpailukykyinen. Ei ehkä ihan halvin mutta ainakin pääkaupunkiseudulla voi tuotteet tarvittaessa saada yleensä heti. Etsimiensä tuotteiden hintatasoa voi seurata netissä Mikrobitin hintavertailusivuilla.

Edullisimmat minullekin sopivat lasertulostimet maksoivat noin 70 euroa. Ja muutama kymppi lisää hintaan niin sai kaikenlaista pikkulisähienoutta. Edullisin kaksipuoleiseen tulostukseen kykenevä lasertulostin löytyi  Canonilta ja hinta oli 139,90 euroa. Ihan kaikkea haluamaani siinä ei ollut mutta eläkeläisen pitää olla tarkka mihin rahansa laittaa. Halvin hinta hintavertailuissa oli saksalaisella postimyyntiyrityksellä mutta toimituskuluineen hinnaksi olisi sieltä ostettuna muodostunut 131 euroa eli vain 9 euroa vähemmän kuin Verkkokaupasta itse haettuna. Eli ostin tuon mallin.

Tulostin tuli hankittua sunnuntai-iltapäivänä. On kiva, että nykyään voi käydä ostoksilla sunnuntaisinkin. Vanhoihin lasertulostimiin verrattuna paketti oli aika kevyt ja Verkkokaupan kuljetuskärryllä helposti siirrettävissä hissillä kellarin autohalliin.

Kotona asennus kesti muutaman minuutin ja ja sitten ensimmäiset tulosteet. Hämmästyin tulostimen nopeutta kaksipuoleisessakin tulostuksessa.

Ai että sitä on eläkeläisnörttikin (eli minä) tyytyväinen kun pääse shoppailemaan tietotekniikkakamaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti