11.6.2009

Öljytuotteet korvaava polttoaine. etanoliko?

Olen mielenkiinnolla seurannut ST1 nimistä polttoaineyhtiötä jo jonkin aikaa.

Yhtiöstä kuuluu kummia huhuja. Siellä on kuulemani mukaan henkilöstölläkin hyvä olla. Aika erikoista ja yllättävää. Onnittelut yrityksen johdolle ja tietenkin henkilöstölle. Tuollaisia yrityksiä kaivataan lisää.

Mutta on toinenkin asia. Yrityksen panostus omaan etanolituotantoon vaikuttaa suorastaan mullistavalta. Lopetetaanko juopottelu ;) ??

Mielenkiintoisia selvityksiä löytyy suosikkibloggajiini kuuluvan Ruukinmatruunan Takkirauta-sivustolta aika tuoreeltaan tässä ja tässä. Suosittelen lukemaan. Kunhan ymmärtäisi meidän työ- ja elinkeinonministeri Pekkarinenkin.

Tuli mieleeni kun luin netistä Kauppalehdestä tänään ST1:n pääomistajan ja hallituksen puheenjohtajan jutun Bensaparoni turhautui: Päättäjät kemian alkeisoppiin. Kun näitä viittaamiani linkkejä lukee niin alkaa miettiä että onkohan kaikki niin selkeää vain-yksi-oikea-ratkaisuvaihtoehtoa kun mitä meille yritetään ylhäältä ja mediasta käsin syöttää.

Kirjoitin tämän vuoden tammikuussa ilmastomuutoksestakin valtavirrasta poikkeavia mielipiteitä esittäneistä. Sekin on kai taas ainakin jotenkin ajankohtainen kun rallimestari Ari Vatanen on turhautunut lausumiensa käsittelystä julkisuudessa sen yhden-ainoan-totuuden-suodattimella. Lukekaa tuo Vatasen sivustolla oleva kommentti.

Motto: Lukekaa enemmän niin luulette vähemmän ja opitte mediakriittisiksikin siinä samalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti