17.6.2011

Euroopan pysyvä vakausmekanismi

Törmäsin netissä kaikenlaista sekalaista tutkiessani mielenkiintoiseen. Euroopan pysyvä vakausmekanismi ja siihen liittyvä pieni yksityiskohta. Uskoisin että lähde sen tiedon on löytänyt.

Siis kysymyksessä on Luxemburgiin perustettava pankin tyylinen rahoituslaitos jonka EU maat perustavat ja yhdessä rahoittavat. So far so good.

En puutu ollenkaan noihin asiajuttuihin. Mutta yksi asia iski heti silmääni: Sopimukssen liittyvät lukuisat erivapaudet (kopioin luettelon tähän):

Erioikeudet

- EVM:llä on kaikkien jäsenvaltioiden alueella tehtäviensä suorittamisen edellyttämät erioikeudet ja vapaudet. EVM pyrkii saamaan samat erioikeudet ja vapaudet myös niissä muissa maissa, joissa se harjoittaa toimintaansa tai sillä on varoja. … Jäsenvaltioiden on huolehdittava siitä, että EVM:llä on niiden alueella sopimuksen mukaiset erioikeudet ja vapaudet.
- EVM, sen varat ja omaisuus on vapautettu kaikista oikeudenkäynneistä, jollei EVM nimenomaisesti luovu tästä vapaudesta tai siitä on sovittu EVM:n tekemässä sopimuksessa. EVM on vapautettu kaikesta takavarikosta ja pakkolunastuksesta. EVM:n asiakirjat ja toimitilat ovat loukkaamattomia.
- Virallisen toimintansa osalta EVM, sen varat, tuotot, omaisuus sekä valtiosopimuksen mukainen toiminta ja toimet on vapautettu kaikista välittömistä veroista.
- EVM:n henkilöstö on EVM:n maksamien palkkojen ja korvausten osalta vapautettu kansallisesta tuloverosta.
- Hallintoneuvoston jäsenet, johtokunnan jäsenet ja varajäsenet, toimitusjohtaja, henkilökunta ja komiteoiden jäsenet sekä edellä mainittujen neuvonantajat on vapautettu kaikista oikeudellisista menettelyistä, jotka kohdistuvat heidän toimintaansa mainittua tehtävää suoritettaessa.
- Kaikilla toimessaan olevilla ja entisillä hallintoneuvoston ja johtokunnan jäsenillä sekä EVM:n palveluksessa olevilla tai olleilla on velvollisuus pitää salassa EVM:n toimintaa koskevat salassa pidettävät tiedot.


Jumankaude. Taas yksi uusi verovapaa rälssi elämään meidän tavallisten (eri maiden) kansalaisten siivellä. Ei röyhkeydellä ole mitään rajaa. Irvokasta on, että kreikkalaisia kovasti moititaan samanaikaisesti kaikenlaisten kohtuuttomien erivapauksien luomisesta yhteiskuntaansa mutta nyt nämä pelastajat haluavat säädättää tuollaiset etuoikeudet itselleen. Ihan naama pokkana.

En löytänyt tähän minkälaisia eläke-ehtoja henkilöstölle oli kaavailtu mutta todennäköisesti normaaliin EU-tyyliin nekin olisivat superedulliset. En muista enää ulkoa mutta hämmästelin aikoinaan EU-virkamiesten ruhtinaallisia eläke-etujakin. Taisivat olla samaa luokka kuin meidän kansanedustajillamme. Jos en ihan väärin muista niin täyden eläkkeen taisi saada 15-20 vuoden palvelulla ja muutkin ehdot olivat samalla tavoin generöösit. Eli kyllä sieltä kelpaa Olli Rehnin jäädä eläkkeelle. Ja taitaa Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanenkin kylpeä Roope Ankan tavoin rahassa kun saa EU-eläkkeen päälle vielä Suomen Pankin erityisen hyvän eläkkeen. Muistikuvani mukaan Suomen Pankilla on ihan omat eläke-ehdot eikä ne noudata mitään tavallisten kansalaisten työeläkkeiden niuhoja sääntöjä.

Että sellaisia vekkuleita meidän kukkaroillamme huseeraa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti