4.6.2011

Miksei ministeriöistä lomauteta?

Kun kuuntelin uutisia tänään perjantaina useampaan kertaan toistui siellä monen virkamiehen suulla miten heillä on hiljaista kun meillä on toimitusministeristö. Ei ole mitään hallitukselta tulevaa asiaruuhkaa. Poliittinen hallitus olisi aktiivisempi.

Yhtäkkiä mieleeni välähti: miksei näitä ministeriöiden virkamiehiä ole herran jestas lomautettu jos töitä on vähän. Sehän on loistava peruste lomauttaa. Kun vertaan siihen että kunnista lomautetaan opettajia jopa opetusta vaarantaen niin tuntuu aika epäoikeudenmukaiselta.

Sama muuten koskee eduskunnan virkakuntaa. Siellähän on myöskin luppoaikaa.

Muutenkin valtion syöttiläistä tuntuu muodostuneen uusi hyvinvoipa yläluokka. Tilastojen mukaan parhaiten palkattu verrattaessa kunnallisen tai yksityisen sektorin palkkatasoon.

Tällä lomautuksella olisi säästetty kuitenkin meidän yhteisiä veroilla ja lainaamalla hankittuja varoja.

5 kommenttia:

 1. Jälleen täysin oikeassa olet Igor. Ne saatanan pellet pitää lopettaa jos eivät muuten suostu muiden tavoille, eli osallistu yhteisten asioiden hoitoon kuten muutkin joutuvat tekemään.

  VastaaPoista
 2. Kauheaa.

  Mietin yhtäkkiä pitäisikö minun blogin pitäjänä sensuroida Tavja-SETA:n lausumasta, joka voitaisiin tulkita vaaralliseksi vihakirjoitukseksi eli lause

  "Ne saatanan pellet pitää lopettaa ..."

  Eikös se uusi rasismi-vihalainsäädäntö tullut voimaan 1.6. lukien?

  Saisikohan jostain virastosta arviointiapua?

  VastaaPoista
 3. Kannattaa tutustua valtion uuteen palkkajärjestelmään... tai siis -järjestelmiin, niitähän on useampia. Kun virkapalkkajärjestelmästä eli ns. A-taulukosta luovuttiin, poistettiin samalla ikälisät. Palkoista piti tulla yhteismitalliset yksityissektorin kanssa. Niille vanhemmille viranhaltijoille, joille uusi järjestelmä olisi tuonut palkan alentumisen, annettiin ns. takuupalkka, joka ei voi laskea, mutta joka ei myöskään nouse muuten kuin yleiskorotusten tahtiin. Näitä takuupalkkalaisia on vielä muutama vuosi ennen kuin ne siirtyvät eläkkeelle tai irtisanotaan tuottavuusohjelman mukaan.

  Nyt seuraa mielenkiintoinen osa. Melkoiselle osalle virkamiehistä upj toi aivan järjettömät korotukset virkapalkkaan verrattuna. Puhutaan 3-4 -kertaistumisesta palkassa, koska muuten valtio ei saa tarpeeksi houkuttelevuutta yksitysektoriin verrattuna. Uskokoon ken haluaa. Vaihtuvuus on aika vähäistä varsinkin virastojen johtopaikoilla eikä hakijoista ole tähänkään saakka ollut pulaa. Kaiken lisäksi osa johtaja- ja päällikköviroista irrotettiin upj:stä, vaikka ne alun perin olivat mukana. Valtiolla ei myöskään ole enää irtisanomissuojaa kuten ennen. Jopa viranhaltijoita voidaan irtisanoa tuottavuus- ja taloudellisuusperusteilla. Valitettavasti tuo koskee käytännössä vain alemman palkkatason virkamiehiä ja toimihenkilöitä, kuten virastomestareita ja toimistosihteerejä yms. Samalla palkkatilastot vääristyvät kun alemmat palkat poistuvat tilastoista. Tokihan palvelut ostetaan ulkopuolelta eli ns. ulkoistettuna, mutta ostohinta on usein moninkertainen säästettyyn palkkamenoon verrattuna.

  Aloituspalkat julkisella puolella ovat edelleen melko pienet ja moni poliisi, upseeri tai opettaja saa aloittaa pätkäviroissa. Bonuksena on kuitenkin lisääntynyt byrokratia kun käydän kehityskeskusteluja ja täytetään työajanseurantaa 5 min. tarkkuudella.

  VastaaPoista
 4. Poista jos pelottaa, minua kun ei pelota noissa jutuissa mikään.

  Ennen neekereiden ja muiden muslimien Suomeen rahtaamista, maassa sai sanoa melkein mitä tahansa. Sanat eivät ketään tapa, eivät edes vahingoita (paitsi kukkahattuja henkisesti .. tosin aivottomalla sekään ei onnistu).

  Nyt kun neekeri-sanakin on kauhee rikos, niin minä sanon tarkoituksella asiat sen verran raskaasti, että joku mulkero (en toki tarkoita Igoria) niihin tarttuu ja SITTEN katsotaan mistä se kana.

  VastaaPoista
 5. Taas esimerkki miten tavallista kansaa kusetetaan. lomautuksesta olisi paljon vähemmän heittaa kenellekään kuin opettajien lomautuksesta.

  T:Dorga

  VastaaPoista