26.9.2009

Veistostaidetta Kauniaisissa

Wikipediassa oli Kauniaisten kaupungin kohdalla toista vuotta seuraava teksti:

"Kauniaisten juhlavuoden 2007 kunniaksi kaupungin keskustaan Kaupungintalon edustalle pystytettiin uusi [[Kimmo Schroderus|Kimmo Schroderuksen]] luoma "Foni"-veistos, joka jatkaa tyyliltään kauniaislaista linjaa. Kauniaislaisten suussa uusi veistos sai nopeasti lempinimen "Pillu" ja "Vagina", eikä assosiaatiota voi kovin helposti mennä kiistämään."

Ja muistaakseni se oli ruotsinkielisten suussa nimeltä "Fittan". En tiedä miten sitä nimittävät paikkakunnan muunkieliset asukkaat ;)

Juttu on siivottu ja tässä on linkki nykyisiin sivuihin Kauniaisen Wikipedia sivut nyt.

Sinänsä yhdyn Wikipediasta tekstin poiston argumentteihin "en tiedä, onko tuo kovin mainitsemisen arvoinen, lisäksi linkki vanhentunut" mutta sitä en ymmärrä pitikö kuvakin poistaa - vai oliko se tekijänoikeudella suojattu - viittasihan kuvan linkki Kauniaisten kaupungin sivustolle. Sinänsä tekijänoikeusargumentti on hiukan huono, koska käsittääkseni linkkiviittaus on alkuperäiselle sivustolle sallittu eikä loukkaa alkuperäisen sivuston julkaisijan tekijänoikeuksia.

Mutta jotta muutkin voivat ihailla hienoa veistosta löytyi kuva silti netin historiatiedoista.

Joudun myöntämään alkuperäisen Wiki-kirjoituksen arvion ihan osuvaksi "eikä assosiaatiota voi kovin helposti mennä kiistämään" ;)

3 kommenttia:

  1. Römpsähän se. Ilmiselvästi. Nice.

    VastaaPoista
  2. Laitetaan vielä todistuskappale Wikipedian sivuilta:
    http://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Kauniainen&oldid=6844839

    VastaaPoista
  3. Tuo teksti todella löytyy tuosta linkistä mutta kuva oli alunperin viittaus Kauniaistenb kaupungin sivutsoon ja sieltä kuva on poistettu ainakin tuolta linkin osoittamasta paikasta.

    Minä löysin kuvan Internetin Wayback sivustolta mutta näköjään kaupunki on on kovin tarkka julkisuuskuvastaan ja ilmeisesti vaatinut historiatietojen poistamista. Siellä kun ei ole enää ollenkaan Kauniaisten kaupungin historiasivustoja.

    Tulee ihan mieleen Stalinin ajan Neuvostoliiton tietosanakirjat. Niitähän editoitiin jatkuvasti eri virtausten mukana.

    VastaaPoista