27.3.2009

Valtuutettu Jussi Halla-ahon tuoreesta syytteestä

Halla-aho kirjoittaa itse tuoreesta syytteestä tässä. Parasta se lukea suoraan hänen omasta kommentistaan.

Kyllä pitää todeta että aivan käsittämättömästä asiasta voi näköjään saada syytteen nyky-Suomessa. Kyllä tulee todella mieleen Franz Kafkan kirjoittama Oikeusjuttu. Toisaalta kyllä tässä tyhmemmällekin rivien välistä paljastuu että koko syyte on täysin poliittinen.

Olen kirjoittanut islamilaisesta fundamentalismista muutama kuukausi sitten. Viittaan siinä kirjoituksessa mm pedofiliaan.

Yksi syytekohta Halla-ahoa vastaan on hänen kirjoituksestaan poimittu ja asiayhteydestä irrotettu lause:

"Profeetta Muhammad oli pedofiili, ja islam on pedofilian pyhittävä uskonto, siis pedofiiliuskonto. Pedofilia on Allahin tahto."

Jotta minunkin fundamentalismi kirjoituksessa esiintynyt pedofilia-viittaukseni ei jäisi vain sen viittauksen varaan skannasin tuosta ajatollah Khomeinin kirjasta muutaman sivun.ja sitten sivu jossa kerrotaan alle 9 vuotiaan tyttölapsen "omistamisesta" aviomiehensä toimesta. Lue ajatuksella numeroitu kohta 26.Huomaa: edellä oleva teksti ei ole mistään keskiajalta. Ajatollah Khomeini oli vuoden 1979 Iranin vallankumouksen uskonnollinen ja poliittinen johtaja. Ja hänen uskonnolliset oppinsa ovat edelleen islamilaisessa maailmassa suuresti arvostettuja.

En ryhdy tässä tulkitsemaan islamin oppeja. Eikä kirjoitukseni väitä mitenkään että kaikki islamilaiset olisivat pedofiileja tai hyväksyisivät pedofiliaa. Mutta kovasti tuntuu uskonnon kupeessa esiintyvän nykyisin pedofiliaksi tulkittavaa eikä niitä ole pystytty islamissa pois-tulkitsemaan. Vai olisiko nyt että niitä vain luetaan asiayhteydestä irrotettuina?

Muutenkin islamin uskonnon tulkinta eroaa käsittääkseni kristillisen uskonnon tulkinnasta. Itse asiassa käsitykseni mukaan kunnon muslimilla ei ole ollenkaan oikeutta tulkita uskontoaan. Se on otettava lähes kirjaimellisesti sellaisenaan.

4 kommenttia:

 1. Hmm, väittävät Khomeinin kirjoittaneen ohjeita myös rintaruokinnasta vieroitetun lapsen halal-sutimisesta. Ei sitten löydy tuosta teoksesta?

  VastaaPoista
 2. Hyvä Grandpa! Tämä touhu on mennyt niin absurdiksi ja jopa sairaaksi, että tuntuu kuin eläisi jotain roolipeliä.

  VastaaPoista
 3. Lainaan kuvia ja tekstiäsi sivulleni jos vaan sopii. www.janikarhapaa.fi

  VastaaPoista
 4. En muista kaikkia noita Khomeinin ohjeita. Yleiskäsitykseni on "Suomalaiselle kirja on aika järkyttävää luettavaa. Se on juutalaisvastainen, naisten tasa-arvoa polkeva, ja pedofilian ainakin epäsuorasti hyväksyvä".

  Kirjan julkaisusta mainitsinkin "Julkaisuajankohdassa oli hiukan samanlaista rohkeutta kuin Chaplinilla aikoinaan filmatessaan Hitlerin vielä eläessä ja ollessa vallankahvassa Diktaattori nimisen filminsä." Kirjahan on painettu 1980 ja ajatollah Khomeini astui Iranissa valtaan vuotta aikaisemmin, aikaisemminhan hän oli asunut Ranskassa missä tuo kirja julkaistiin alun perin ranskankielellä. Käsityksekseni on jäänyt että siinä tavoiteltiin rohkeasti samaa mitä Chaplin tavoitteli Diktaattori elokuvallaan.

  Kirjoittamaani saa siteerata sen mukaan kuin sitaattioikeus sallii
  http://fi.wikipedia.org/wiki/Sitaattioikeus ja
  http://www.cs.tut.fi/~jkorpela/tekoik/2.2.html

  Linkin voi toki laittaa osoittamaan blogiini jos haluaa siteerata kokonaisuudessaan.

  VastaaPoista