6.3.2010

Vaihteeksi taas rasismista

Satuinpa katsomaan televisiosta tuoreen Strada ohjelman. Ohjelma kertoo olevansa TV1:n viikoittainen kulttuurin ajankohtaisohjelma ja sitä juontavat Ivan Puopolo ja Sanna Stellan.

Olen yleensä pitänyt Strada ohjelman älykkäästä ja huumoripitoisesta lähestymistavasta aiheisiinsa mutta nyt se meni mauttomuuksiin näyttämällä vuorotellen hakaristejä, Klu Klux Klan huppupäitä ja sitten haastattelemalla kuin sattumalta yllättävän johdattelevilla kysymyksillä erinomaisesti perusteltuja maahanmuuttokriittisiä mielipiteitä nettisivustollaan kirjoittanutta kaupunginvaltuutettu Jussi Halla-ahoa.

Ivan Puopolo esitti johdattelevia kysymyksiä mutta ei missään vaiheessa edes väittänyt että hän olisi itse lukenut Halla-ahon kirjoituksia eli leimasi Halla-ahon mielipiteet torilla kuulemiensa huhujen perusteella. Valitettavasti siinä laski käsitykseni Ivan Puopolon toimittajan taidoista. Huonosti oli taustatyöt tehty. Pidän tuota Ivan Puopoloa nimittäin sen verran fiksuna kaverina että jos olisi lukenut alkuperäiset lähteet eikä kaikenlaisia kukkahattutätien selitysteoksia niin tuskin olisi kysynyt niin tyhmiä.

Koko käsite rasismi on nykyään huvittavan helposti lankeava leimakirves kun se tuntuu sopivan melkein mihin tahansa syrjintään. Ja vaikka ei ole kyse syrjinnästä puhumattakaan rotusyrjinnästä niin tuolla rasismi sanalla yritetään lyödä jonkinlainen poltinmerkki ja yhtäläisyysmerkki kuin maahanmuuttokriittinen olisi aina samaa kuin rotuvihaaja.

Mutta en minä sokea ole. Maahanmuuttokritiikin taakse on ryhmittäytynyt myös rotuvihaa osoittavia henkilöitä. Olen muutaman sellaisen kanssa keskustellut ja havainnut että eivät hekään oikeasti taida vihata kenenkään tänne muuttaneen rotua. He eivät vain ole osanneet kertoa ja perustella mielipidettään samanlaisella tiedemiehen eksaktiudella kuin mitä esimerkiksi FT Jussi Halla-aho on osannut tehdä. Sitten on jossain aivan joku pieni arjalaista rotupuhtautta 1930-luvun hengessä vaaliva marginaaliryhmä - minun mielestä vain pieni hihhulijoukko.

Mutta minä uskon että suomalaiset ovat kuitenkin henkisesti tervettä kansaa eivätkä lähde kaikenlaisten ääriliikkeiden matkaan ellei ole pakko ja joku terve vaikutuskanava löytyy omille näkemyksille. Minäkin uskon että seuraavat eduskuntavaalit ovat pitkälti maahanmuuttovaalit. Kansa on saanut tarpeekseen vaaliraha- ja lautakasasotkuista ja pehmosia puhuvasta maahamuuttoministeri Thorsista yms ja tähän maahamnmuuttoasiaan liittyen eivät enää tuohtumatta jaksa katsella sitä loputonta ilmaisen rahan syytämistä jolla pyöritetään nykyistä rahakkaaksi muuttunutta monikulttuurisuuden valekaapuun verhoutunutta maahanmuttajabisnestä. Etenkin nyt kun on alkanut julkisestikin paljastua että meillä Suomessa on Euroopan ellei koko maailman runsaimmat melkein kenelle tahanasa maksettavat avustukset. Ja samaan aikaan omalta väestöltä leikataan vain koko ajan erilaisia palveluja.

Jos olisin nuorempi ja vielä "poliittisesti koskematon" saattaisin lähteä mukaankin. Mutta menetin poliittisen koskemattomuuteni ajat sitten enkä sen jälkeen pitänyt politiikkaa enää omalle "selkärangalleni" sopivana. Mutta taustavaikuttajana yritän olla seuraavissa vaaleissa.

2 kommenttia:

 1. Igor, ihmisiä ei ole kuin yhtä rotua. Suomella on varaa hyysätä paria tuhatta pakolaista mennen tullen, ne rahat eivät ole pois alkuperäistolvanoilta. Koko "ongelmahan" on täysin marginaalinen Suomessa. Tällä "ongelmallahan" vain kiinnitetään huomio pois tärkeämmistä asioista ja todellisista ongelmista.

  t. Jussi

  VastaaPoista
 2. Jussille:
  Olenko minä esittänyt jotain sellaista käsitystä että ihmisiä olisi jotenkin montaa eri tai eriarvoista rotua? Joistain uskonnollisista asioista olen saatanut esittää perusteltua kritiikkiä.

  Pienempiäkin rahasummia leikataan.

  Tuo mainitsemasi "pari tuhatta" on aika utopistinen luku. Määrät ovat kaikkien perheenyhdistämisten yms yhteenlaskettuna moninkertaiset.

  Et kai sentään johonkin salaliittoteoriaan uskoa että jossain suunnitellaan miten keskustelu saadaan kohdistettua pois jostain tärkeämmästä? Missähän se sellainen komentokeskus sijaitsee? Jossain määrätyssä puolueessa varmaankin?

  VastaaPoista