15.4.2010

Pidän Jaakko Tepon musiikista

Tunnustan mielihyvin että olen ihastunut jo vuosikymmenet sitten Jaakko Tepon eli Ruikonperän multakurkun kupletteihin. Kun muuten olen klassisen musiikin kannattaja niin se voi joistakin ihmisistä tuntua aika erikoiselta.

Jos et ole koskaan kuullut Jaakko Tepon kupletteja niin suosittelen etsimään Youtube'ista ja kuuntelemaan. Esimerkiksi tästä.

Mutta minä sen sijaan olen aina ihan myyty kun kuulen Jaakko Tepon laulavan. Sääli että kaverin trubaduurin ura loppui liian lyhyeen vakavaan sairastumiseen.

Toisaalta ymmärrän jos tuon kaltainen musiikki ei sykähdytä. Makuja on monenlaisia.

5 kommenttia:

 1. Tämä Nightwishin versio Jaakko Tepon laulusta Hilma ja Onni on ehkä nuorison mieleen enemmän...

  VastaaPoista
 2. Minähän olen itse progemiehiä, joten en musiikista rupea sinänsä kiistelemään. Mutta olen jonkun verran kuullut CD:ltä Jaakko Tepon stand up-komiikkajuttuja, ja on sällillä kyllä sana aika mestarillisesti hallussa.

  VastaaPoista
 3. Kiva että muutkin tykkäävät Jaakko Tepon kupleteista ja huumorista. Ja uskaltavat sen myös avoimesti paljastaa. Minusta oli hienoa että Jaakko Tepon kannattajiksi paljastui meidän eturivin tähtiä jotka järkkäsivät sen uuden tribuuttilevyn. Etunenässä Nightwishin (myös suosikkejani!) Tuomas Holopainen.

  VastaaPoista
 4. Kyllä muuten minäkin pidänJaakko Tepon lauluista. Vaimo ei ymmärrä tätä ollenkaan, mutta minkäs voit, kun Jaakko Tepon huumori puree. Parhaiten muistan laulun "Mikko sika lähti Mallorcalle" ja tietysti "Pamela".

  VastaaPoista
 5. Pekka: Olen aika monessa muussakin tapauksessa havainnut että mies pitää Jaakko Tepon huumorista mutta vaimo jostain syystä ei pidä.

  Kyllähän noissa sanoituksissa on jonkinlainen Ruikonperän macho-näkökulma, ei sitä voi kieltää. Mutta kuitenkin ne sanoitukset henkivät inhimillistä lämpöä, sanoisin machp-luuseriutta. Siksi minusta jyrkinkin feministi voisi hellittää asennettaan ja opetella ymmärtämään sitä Ruikonperä-Pörsänmäen henkistä ilmastoa.

  VastaaPoista