27.11.2010

Onko Suomi enää länsimainen demokratia?

Nettiä surffatessani päädyin Itsenäisyyspuolueen eduskuntavaaliehdokas Jyrki Vaskelan sivustolle. Luin sieltä mieltäni järkyttäneen uutisen. Eduskunnan kansliatoimikunta on vaaliessaan kansalaisvapauksiamme päätynyt suuressa viisaudessaan 'junailemaan' että vaikka lain mukaan Suomessa mielenosoittamiseen ei tarvitse mitään lupaa - ainoastaan ilmoitus - niin eduskuntatalon edessä tapahtuvaan mielenosoittamiseen VASTEDES HAETAAN LUPAA EDUSKUNNAN KANSLIATOIMIKUUNNALTA!!!!!

Marko Sihvonen niminen kansalaisaktivisti järjesti helmikuun alussa 2010 viikkokaupalla kestävän näyttävän mielenosoituksen ja nälkälakon eduskuntatalon edessä, josta tietenkin meille kaiken tiedon avoimesti välittävä media kuin yhteisestä päätöksestä vaikeni melkein kokonaan.

Kävin tapaamassa tätä Marko Sihvosta koska näin hänen olevan hyvällä asialla ja kirjoitinkin aiheesta helmikuussa täällä.

Löysin aika hyvän tiivistelmän tuon mielenosoituksen eduskunnalle aiheuttamasta hädästä. Mielenosoitusta yritettiin kaikin puolin lainvastaisin keinoinkin tukahduttaa mistä on hyvä näyte mm tämä poliisioperaatiosta paikan päällä kuvattu video.

Itsenäisyyspuolueen Jyrki Vaskela haki hyvissä ajoin 15.6.2010 Helsingin kaupungilta lupaa seuraavana itsenäisyyspäivänä eduskuntatalon edessä pidettävään mielenosoitukseen. En kyllä käsitä miksi hän haki lupaa mielenosoitukselle Helsingin kaupungilta. Ei meillä Suomessa lain mukaan mitään lupaa mielenosoitukseen tarvita. Meillä riittää pelkkä ilmoitus poliisilatokselle toisin kuin joissain ei-demoratioissa.

No eduskunnassa tietenkin hätäännyttiin tuollaisesta epäsopivasta, väärän puolueen järjestämästä mielenosoituksesta ja vielä väärässä paikassa eduskuntatalon edessä.

Sitten joku neropatti keksi kikkavitosen jolla lakia kierretään pikkunäppärästi. Ehkä oli vielä tuoreessa muistissa miten siinä poliisi joutui lakia rikkomaan. Ja kansliatoimikunta ryhtyi tuumasta toimeen. Eduskunnan kansliatoimikunta VUOKRASI Helsingin kaupungilta edessään oleva julkisen alueen jolloin alue muuttui vippaskonstilla 'yksityiseksi' eduskunnan hallinnoimaksi alueeksi.

Näyttää tuon sähköpostiviestin kansanedustajaehdokas Vaskelalle allekirjoittaneen eduskunnan turvallisuusesimies Lasse Jartti:

"Hei,

eduskunnan kansliatoimikunta on tehnyt päätöksen eduskunnan edustan vuokraamisesta Helsingin kaupungilta eduskunnan hallintaan. Kesällä tuo alue oli vielä kaupungin hallinnassa.

Eli nyt eduskunta myöntää itse luvat mielenosoituksiin sekä kaikkiin eduskunnan edustalla järjestettäviin tapahtumiin. Itsenäisyyspäivälle lupaa ei myönnetty.

t. Lasse Jartti”

Näin huolissaan "oikeusvaltio" Suomessa on kansalaisten perustuslaillisista oikeuksista sen kansaedustajista koostuva kansliatoimikunta!!!

Kun netissä ei kansliatoimikunnan päätöspöytäkirjoja löydy niin vaikea nähdä ketkä 'demokratiaa puolustavat' kansanedustajat tuollaiseen päätökseen ovat osallistuneet.

12 kommenttia:

 1. mees iikori putinin linnan eteen pitämään mielenosoituksias niin saat tietää mitä on demokratia

  VastaaPoista
 2. Tarkoitatko "Anonyymi", että kun Suomessa kansalaiset edellyttävät kansalaisoikuksia, heti joku "valopää" nappaa eteen "idänkortin":
  - mees igor putinin linnaan jne..

  Minun mielestäni Vaskelan tapaus on raju näyttä RAJATUSTA VALLASTA ja paluusta ainakin 500 vuotta ajassa takaperin..
  - Ei maassa oikeutta saa, kn sitä ei itse hanki.

  VastaaPoista
 3. Tuo ensimmäinen anonyymi kommentoija kuvittelee ilmeisesti että olisin sieltä idästä tullut tänne Suomeen ja tarkoittaa varmaankin että minun pitäisi jotenkin palata sinne mistä olen tullut (hänen ennakkoluulojensa perusteella).

  Hän nyt kuitenkin erehtyy. Olen syntynyt Suomessa 65 v sittem ja äitini oli hämäläinen ja edesmennyt isänikin tuli Suomeen pakolaisena jo lapsena v 1917.

  Minusta tuo anonyymi voisi itse mennä sinne Venäjälle Putinin linnan eteen kokeilemaan. Minä kun nimenomaan en sellaista meininkiä tänne kotimaahani haluakaan. Siksi aiheesta kirjoitinkin.

  Lisäksi tuollainen anonyyminä puskasta ampuminen on aika raukkamaista, mutta ehkä anonyymi osaa kuitenkin nauttia meidän tulevasta itsenäistyyspäivästämme.

  VastaaPoista
 4. typerä kirjoitus, ei voi muuta kuin nauraa. Onhan siinä eduskunnan edessä katuakin, menkää sinne hihhuloimaan. Eiköhän eduskunrtatalon portaat kannata pitää ihan kulkuväylänä, ja sen voinee tehdä ilman että demokratia vaarantuu.

  VastaaPoista
 5. Mielenosoittaminen kadulla häiritsee paljon enemmän esimerkiksi liikennettä.

  Nimimerkki anonyymi saa ihan vapaasti nauraa jos siltä tuntuu ja selainen helpottaa. Ehkä hän katsoo että hihhuloijilta pitää kokonaan kieltää perustuslailla turvattu mielenosoitusoikeus kokonaan? Eli noiden perustuslaillisten oikeuksian pitäisi varmaan kuulua vain omalle porukalle tai muille salonkikelpoisille. Ja salonmkikelpoisuuden määrittelisi tietenkin anonyymin omat viiteryhmät - ne oikeat.

  No, joo. Meitä on kaikenlaisia.

  VastaaPoista
 6. Aika ohutta on sun demokratiakäsitys jos koko maailma menee sirpaleiksi jollei itsenäisyyspäivänä pääse hihhuloimaan eduskuntatalon rappusille.

  Meitä tosiaan näyttää olevan kaikenlaisia.

  VastaaPoista
 7. Kyllä minä sitä mieltä olen että mieltä saa osoittaa, mutta se ei saa haitata eduskunnen toimintaa. Vaaleissa äänestää aika moni ja olisi myös demokratian halventamista jos muutaja kymmenen tai sata henkilöä voisi häiritä eduskuntaa.

  Tosin en ole koskaan ollut eduskunnan edessä mielen osoituksessa joten en tiedä miten homma toimii. Käsittääkseni melkein kaikissa länsimaissa on selvät säännöt hallintorakenusten läheisyydessä mielen osoittamiseen ja niiden rikkomisesta lähtee herkäati putkaan.

  Onko ongelma eduskunnan edessä se että selviä sääntöjä ei ole?? Sääntöjen pitäisi taata sekä oikeus osoittaa mieltä että eduskunnen toiminta.

  T:Dorga

  VastaaPoista
 8. Anonyymille: Ei minun maailmani sirpaleiksi mennyt.

  Dorgalle: Häiritseekö laillinen mielenosoitus eduskuntaa?

  Kun viittasit kaikkiin länsimaihin että siellä on rajoituksia hallintorakennusten edessä mielen osoittamiseen niin tiedätkö vai luuletko? Meillähän ei tuollaisia rajoituksia ole säädetty. Meillä poliisin pitäisi jopa suojella laillisia mielenosoituksia - mielenosoittajien määrästä tai aiheesta riippumatta.

  Oikeusvaltiossa tuollaiset rajoitukset mielenosoittamisoikeuteen säädetään lailla ei vippaskonsteilla.

  VastaaPoista
 9. Länsimaat eivät olekaan demokratioita, vaan saman fasistijengin taskussa kuin Suomikin. Joson mielenositus kielletty oikeilta mielenosoittajilta poislukien jotkut eliitin "kansalaisjärjestöt", joiden mielenosiitukset eivät ole oikeita ja jotka pyörivät yhteiskunnan rahoilla ja vielä tehty tämä mielivaltaisesti ja lakia kiertäen ilman lainsäädäntöä, niin huhhuh, perinteistä suomalaista isäntävaltaa, josta tämä orjasteleva kansa ilmeisesti pitää.

  Heti kun vesimielenosoitus huomattiin, sellaiset kiellettiin. Oikea oppositio ei saa osoittaa mieltään Suomessa. On siis selvä diktatuuri.

  VastaaPoista
 10. Dorgalle: Haluaisin tietää kuka mahtaa "itsenäisyyspäivänä" työskennellä eduskunnassa? Kansanedustajat eivät ainakaan. Muutoinkin henkilökunnasta 95% käyttää muita sisäänkäyntejä kuin etuovea. Toisaalta ymmärrän hyvin, että kokoontumista eduskunnan eteen yritetään rajoittaa.
  Sehän on paha piikki Suomen imagoon, jota yritetään kaikin mahdollisin keinoin maailmalla kiillottaa hinnalla millä hyvänsä. Itse kaipaankin enemmin kaikkia ihmisiä kokoontumaan Helsingin sisään- ja ulosmeno teille. Pistetään yhteydet poikki. Sinne vaan moottoriteille ja kehillä traktoria ja rekkaa poikittain niin alkaa äänet kuulumaan. Ranskassa tämä osataan hienosti. Sieltä kun haettaisiin mallia meillekkin niin alkaisi kansakin saamaan ääntänsä kuuluviin. Suomessa vaan ollaan niin saamattomia tekemään yhtään mitään. 100 traktoria pystyisi lamauttamaan koko helsingin pitkäksi aikaa. Siihen jos saadaan lisättyä vielä muutama sata ihmistä niin alkaakin olla melkoinen soppa valtiovallalle. Ei muuta kun barrikaadeille vaan kaikki joita itsenäinen Suomi vielä kiinnostaa.

  VastaaPoista
 11. Niin, olishan se kamalaa mielenosoituksella häiritä kansanedustajia, nehän saattaa herätä sieltä torkkupeittojen alta tekemään töitä!

  Ja ärsyttävää että mielenosoitukset leimataan "hihhuleiden" jutuiksi, kaikkia kansalaisiahan tämä poliisivaltioksi muuttuva/muuttunut maa pitäisi kiinnostaa. Kansan mielipiteet hiljennetään mediassa ja eduskuntatalon portailla. Mutta nämähän on näitä hippien juttuja, ei ketään kiinnosta ja sitten äänestämään vaan kokoomusta, nehän näitä hyviä päätöksiä tekeekin.

  VastaaPoista
 12. On ala-arvoista, että "anonyymi"-nimen takaa esitetään blogin ylläpitäjää koskevia henkilökohtaisia ilkeämielisiä loukkauksia. "Granpa"n ansiokkaasti esilleottama aihe on äärimmäisen vakava ja ansaitsee tulla huomioiduksi jollain muulla tavalla kuin pilkalla. Onneksi on muitakin, jotka "Granpa"n tavoin käsittävät tämän mielenosoituskiellon paljoapuhuvuuden: olemme saaneet todisteen siitä, että valtaapitävät pelkäävät kansaa yrittäessään rakentaa eduskuntatalon eteen jonkinlaisen vallihaudan, jonka yli ei enää ole menemistä ilman lupaa. Vielä kauheammaksi asian tekee se, että tietojeni mukaan vallihauta on aivan äskettäin ylitetty kun "kunniakkaan (???)" historian omaava SKP sai luvan pitää tilaisuuden Itsenäisyyspuolueelta kielletyssä paikassa.

  Toivon todellakin runsasta osanottoa tilaisuuteen eduskuntatalon portailla itsenäisyyspäivänä klo 14 aikaan muiltakin kuin IPU:n kannattajilta. Kyse ei ole yhdestä puolueesta vaan periaatteesta. Luovuttaminen tässä asiassa merkitsee samaa kuin sen myöntäminen ja vahvistaminen, että emme todellakaan ole eurooppalainen demokratia.

  Tästä asiasta keskustellaan myös osoitteessa:http://promerit.net/2010/11/kokoontumis-ja-sananvapauden-rajoittaminen/

  VastaaPoista