24.7.2014

Tein itse ketsuppia

Työelämässä ollessani en suuremmin harrastanut ruoan laittoa. Tyypilliseen miesten tapaan uskoin, että vaimo hoitaa paremmin tuollaiset hankkeet. Eikä se mitenkään johtunut, että jaottelisin miesten ja naisten työt jotenkin erikseen. Uskoin vain, että se tekee joka osaa parhaiten. Myönnän olleeni ihan mämmikoura.

Vaimoni ovat olleet hyviä ruoan laittajia pitää kehua heitä siitä.    

Siirryttyäni sinkuksi ostin usein puolivalmiita ja eineksiä kun syödä piti, oli kiire eikä osannut oikein tehdä itse. Eikä aina huvittanut käydä ulkona syömässä.

Yli 13 vuotta sitten saatuani aivoinfarktin lopetin tupakoinnin lääkärin kansaa keskusteltuani. Ja valitettavasti aloin lihota mutta pidin tärkeänä päästä eroon tupakoinnista.. Kun valitin lääkäri lohdutti, että ylipaino on vähemmän vaarallinen kuin tupakointi. Pääsin eroon tupakasta.

 Sitten havaittiin metabolinen oireyhtymä joka muuttui aikuisiän eli kakkostyypin diabeteksi.

Sitten koin jonkinlaisen ravintoherätyksen ja olen yrittänyt luopua kaikista puolivalmisteista ja eineksistä ja syödä terveellistä proteiinipitoista ruokaa ja paljon vihanneksia ja hedelmiä. Ja onhan minulla toisaalat nyt eläkeläisenä aikaa opetella kaikenlaista ja tehdä kokeiluja.

Eräs entinen työkaveri, paljon kokkaava mieshenkilö kehui Facebookissa miten hyvää oli hänen itse tekemästä ketsupista tullut.

Pyysin reseptiä ja tänään sitten innostuin tekemään. Se oli helppo resepti kun käytin siihen valmista tomaattimurskaa. Mausteiden suhteen tein omia kokeiluja netistä löytyviä ketsuppireseptejä mukaillen.

Maustoin liikaa. Olisi pitänyt uskoa kokeneen kaverin yksinkertaista ja suoraviivaista ohjetta.  Ei täsä hunoa tullut mutta maut olivat liian sekavat.

Pitää kokeilla vielä joitakin kertoja ennen kuin kehtaan laittaa tänne ohjeita.

Se joka haluaa heti kokeilla niin voi hakea ohjeita netistä Googlella hakusanoilla 'ketsuppi reseptiä tms. Reseptejä löytyi yllättävän paljon.
   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti