5.5.2006

Saako vihreä Kalle Könkkölä eläkettä?

Muistelen miettineeni aikoinaan kun vihreiden Kalle Könkkölä haki apulaiskaupunginjohtajan virkaan, että nostaakohan hän rullatuoliin ja hengityskoneeseen sidottuna kuitenkaan työkyvyttömyyseläkettä?

Jossain mediassa käytiin keskustelua voiko tehtävää hoitaa invalidi ja muistelen niissä yhteyksissä Könkkölän itse arvioineensa itsensä täysin työkykyiseksi.

Itse en missään vaiheessa epäillyt Kalle Könkkölän osaamista. Onhan hän monin toimin osoittanut olevansa osaava ja ennen kaikke äärettömän sitkeä jos jonkinlaisiin vaativiinkin tehtäviin.

Muistelen siinä yhteydessä miettineeni, että invalidilla on toki oltava oikeus kaikkiin tukimuotoihin, jolla hänet pyritään saamaan "samalle viivalle" täysin terveiden kanssa. Kyse on tasa-arvosta ja elämän laadusta ja eräänä maailman vauraimpana maana meillä pitäisi olla kaikkeen tuollaiseen varaa.

Mutta jos ihminen osoittautuisi työkykyiseksi noinkin vaativaan virkaan niin eihän hän silloin olisi työkyvytön ja ollenkaan oikeutettu työkyvyttömyyseläkkeeseen?

1 kommentti:

  1. Hei
    Huomasin nyt vasta kysymyksesi puolentoistavuoden takaa. Saan kasaneläkkeen perusosan eläkkeenä. Tämä kansanekelain 22 pykälän toisen momomentin mukaaan pysyvän liikuntakyvyttömyyden vuoksi.
    Kalle Könkkölä

    VastaaPoista