18.7.2007

Avioerosta

Kirjoitin noin kuukausi sitten avioerosta. Se on aika yksityinen asia jopa "ekshibitionistillekin" enkä sitä sen enempää täällä käsittele. Totean vain, että tämä toinen liittoni kesti vajaa 30 vuotta.

Mutta yllättävän hyvän ja mielenkiintoisen sivuston löysin taas kristillisiltä. Vaikka en voi sanoa olevani uskossa niin tuntuu siltä, että kristillisillä kuitenkin vielä arvot ovat oikeilla paikoilla. Eli kyse oli NMKY:n parisuhdekurssien avioliitto-opas netissä. Ehkä se löytyi minun osalta hiukan myöhässä mutta toivottavasti joku muu hyötyy linkistä.

2 kommenttia:

 1. Toivottavasti kirjoitit vitsinä, etkä oikeasti kannustanut kenenkään ottamaan oppia tuosta NMKY:n oppaasta, sillä sisältö oli aikalailla naista alentava ja NMKY:kin sen vihdoin myöntää:

  http://avioliitto.hnmky.fi/news/18/2008/503

  Toivottavasti nyt vaimokullat ja jälkikasvu saavat olla rauhassa ruumiilliselta kuritukselta ja henkiseltä väkivallalta .

  http://www.hs.fi/kaupunki/artikkeli/1135237494196

  VastaaPoista
 2. No niin. Samalla tavoin voisi sanoa esimerkiksi Raamatustakin, ellei se olisi niin pyhä kirja.

  Kirjoitukseni ei ollut vitsi. Onko anonyymi lukenut nuo netissä näkyvissä olleet ja sittemmin poistetut sivut? Vai perustaako anonyymi mielipiteensä noihin julkaistuihin tiedotteisiin ja uutisiin eli kolmansiin osapuoliin?

  Olen nimittäin edelleenkin sitä mieltä että siellä oli erinomaisia parisuhdeohjeita. Tämä ei silti tarkoita että olisin joka ikisen siinä aineistossa olleen lauseen kohdalla 100% samaa mieltä. Myönnän että siellä poistetuilla sivuilla oli jonkin verran sellaista sisältöä johon en ihan 100% voinut yhtyä. Suosittelen aina lukijaa suorittamaan tietenkin omakohtaista lähdekritiikkiä.

  Lisäksi tuossa HS:n uutisessa mainitaan jostain oheisaineisto kirjasta jota en ole koskaan lukenut eikä sellaista tietäääkseni ollut nettisivuilla.

  Lisäksi en tiedä mitä sivuilla poistohetkillä oli eli oliko sinne lisätty jotain joka minunkin mielestäni olisi edellyttänyt suorastaan poistamista.

  Täsmennettäköön tässä anonyymille kuitenkin: en kannata missään muodossa vaimokultien enkä jälkikasvun ruumiillista enkä henkistä kurittamista. Toistan: eli en missään muodossa. Enkä hyväksy myöskään vastaavaa toimintaa naistenkaan puolelta. Tämä jälkimmäinen kun jää joskus kokonaan mainitsematta.

  Mutta ymmärrän myös sellaisenkin ilmiön että tuollaiset sivut voidaan poistaa netistä pelkästään suuremman hälyn välttämiseksi ja ettei kunnianarvoisan NMKY yhdistystä mitenkään liitettäisi mihinkään arvelluttavaan.

  Kyllä minäkin poistaisin varmuuden vuoksi aineiston jos lapsiasiainvaltuutettu tekisi tutkimuspyyntöä valtakunnansyyttäjävirastoon. Enkä siinä enää valikoisi yksittäisiä sivuja pelkästään.

  VastaaPoista