22.7.2007

Jari Sarasvuo

Tunnustan pitäväni Jari Sarasvuosta. Jo silloin kun hän juonsi televisiossa ”Hyvät, pahat ja rumat” ohjelmaa paljastui hänen ilmeinen älykkyytensä ja karismaattisuutensa. Eikä hänen lausuntonsa uskonnosta, arvoista , omaisuudesta yms ole hänen arvoaan silmissäni laskenut. Päinvastoin. Huippujätkä!

Mutta nyt viikonloppuna television A-Zoom ohjelmassa haastattelu oli pettymys. Kyllä Jari siinä hyvin pärjäsi vaikka hiukan liikaa korostikin haastattelulle asettamiaan rajoituksia. En kyllä suoraan ymmärräkään miksi Jari Sarasvuota haastatellaan Vesa Keskisestä ja Tuurin kyläkaupasta. Jari selvisi haastattelusta kuitenkin hyvin.

Olen kirjoittanut useasti suomalaisesta yritysjohdosta enkä suinkaan mitenkään kehuen. Uskon vakaasti että sekä Vesa Keskinen että Jari Sarasvuo poikkeavat joukosta edukseen.

Uskomattominta oli Jari Sarasvuon väite, että suomalaiset (palkka)yritysjohtajat olisivat maailman huippua mutta yrittäjä-johtajat eivät yltäisi samanlaisiin saavutuksiin. Sarasvuon väite perustui siihen, että suomalaiset palkkajohtajat osaisivat tehdä parhainta tulosta omistajilleen maailman mittakaavassa. Mistähän tuon vahvistavat tiedot löytyisi? Minun käsitykseni mukaan Yhdysvalloissa tehdään parhaimpia tuloksia omistajille siellä 20% voitto liikevaihdosta on aika yleistä mutta Suomessa sellaista tulosta tekevät vain harvat huippuyritykset. No myönnettäköön, toimialastahan tuo myös riippuu.

Jotain hyviä johtajuutta edistäviä ominaisuuksia suomalaisissa saattaa kyllä olla, sitä ei voi kiistää. Jos nyt tuollaisia asioita voi ylipäänsä yleistää. Mutta haluaisin kyllä nähdä sen vertailun jossa olisimme maailman parhaat.

Vai onko kyse samanlaisesta, minun mielestäni pelkästä urbaanilegendasta, että Suomi on maailman korruptiovapain maa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti