19.7.2008

Isoveli valvoo yhteiskunta tunkemassa EU:sta käsin

Olen kirjoittanut tästä aikaisemminkin, viimeksi viikko sitten. Kyllä meillä kansalaisilla olisi syytä jo vakavaan huoleen. Isoveli valvoo tyylinen yhteiskunta on tunkemassa meille väkisin joka suunnasta. Jos sitä eivät aja meidän omat poliitikkomme milloin minkäkin hyvän asian nimissä niin sitten sitä tungetaan meille salakavalasti ylikansallisesti vaikkapa EU:n kautta. Tässä taas esimerkki EU:n suunnasta. Näitä hyviä asioita joiden varjolla näitä meille syötetään ovat milloin lapsiporno, terroristit, ammattirikolliset, huumeet tai tekijänoikeusrikkomukset niihin mukaanluettuna Suomelle tyypillinen monopolisoidut uhkapelit. Tässä taitaa takana olla kuten jutussa mainitaan Hollywoodin ja muut Yhdysvaltain viihdeteollisuuden tekijänoikeudet.

Ja voi voi. Jos erilaiset sensuurit menevät läpi jossain EU:ssa jotenkin vain lipsahtamalla vahingossa niin mikäs sen mieluisampaa omille hallitsijoillemme kuin soveltaa niitä kiltisti Suomessa. Eli noiden muiden varjolla saadaan ikään kuin laillinen lupa harrastaa sitten monen muunkin kaltaista sensuuria.

Analoginen esimerkki on Ruotsin poliisiin halu päästä kiinni tietellisiin tarkoituksiin kerättyyn DNA tietokantaan. Tietokantaa on kansalaisten luvalla saatu kerätä tieteellisiin tarkoituksiin. Eli kyse onkin enää "vain" luvan kattavuuden laajentamisesta. Sehän on vain pikkumuutos.

Sama tekniikka käy sensuuriin. Ensin se toteutetaan enemmistön hyväksymillä hyvillä tarkoitusperillä ja sitten vain käyttötapaa aste asteelta hiukan laajennetaan.

Muistan Paavo Lipposen joskus laman jälkeisenä aikana istuessaan vallan kahvassa julkisuudessa paljastaneen, että kun kansalaisten etujen leikkaus tehdään useassa vaiheessa asteettain siitä ei nouse vallankumousta verrattuna siihen jos sama leikkaus olisi tehty kerralla. Näinhän mm meidän eläkejärjestelmällemme on käynyt - kas kun koskettaa meikäläistä jo iän puolesta. En ole ihan varma olisiko tuon jo Macchiavelli keksinyt mutta samaa sukua tuo kikka on.

Hallitsija on epäluotetttava sopimuskumppani kun se kykenee itse muuttamaan sääntöjä vauhdissa eikä me kansalaiset osata edes demokratiassa panna hanttiin. Kiltisti vain sopeudumme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti