6.1.2010

Hyvä ja tasalaatuinen kahvi

Pidän hyvästä kahvista. Yritän myös aina saada kahvini samanvahvuisena. En ole kuitenkaan mikään himonautiskelija. Ostan kahvinikin valmiiksi suodatinjauhettuna enkä omista omaa kahvimyllyä. Muistan lapsuuteni käsikäyttöiset kahvimyllyt ja taittaa maalla mökillä sellainen olla vieläkin kaapissa. Eli olen aika tavanomainen kahvinjuoja. Käytän suodatinkeitintä mutta olen vakavasti harkinnut perkolaattoria koska sillä tulee kahvista parempaa.

Jouluna Afrikassa asuva tyttäreni toi paikallista (tansanialaista) kahvia käydessään kotona. Ai että oli hyvää. Hyvin eri makuista kuin suomalaiset kahvit.

Hän oli jostain kaapin kätköistä löytänyt uuden mittalusikankin kun ei ollut avannut minun kahvipakettiani jossa mittalusikka oli sisällä.

Tästä mittalusikasta tulikin mieleeni vuosien takainen löytö. Mittalusikka oli Pauligin valmistama ja sitä jaettiin joskus elintarvikemyymälöissä kun oli vielä suodatinkahvin alkuajat (eli ajat sitten).

Ostin kerran jonkun ulkomaisen halpiskahvinkeittimen ja sen mukana tuli myös mittalusikka. Jostain syystä tarkistin silloin mittalusikan tilavuuden ja havaitsin että aivan täyteen täytettynä siinä oli vain noin 80% kahvimäärästä joka mahtui Pauligin valmistamaan mittalusikkaan.

Kokeilin uudella annostuksella ja uudella mittalusikalla enkä huomannut kahvin maussa suurempaa eroa. Sen jälkeen laitoin Pauligin mittalusikan kaappiin varalle jos tuo kiinalainen lusikka joskus sattuisi rikkoutumaan.

Ja kahvipussini riittää näin neljänneksen pidempään. Joo, en minä mikään pihiys-niuho ole, vaikka kerronkin tuollaista, mutta tulipa vain joskus havaittua. Ja nyt kun aamulla keitin kahvia palautui mieleeni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti