27.1.2010

Eläkesäätiöt kupataan

On tämä ihan uskomatonta mitä meidän rivikansalaisten selän takana tapahtuu. Isot yritykset joista moni on valtion omistama purkavat eläkesäätiöitään, siis ne joilla noita eläkesäätiöitä on. Huhuh. Eli varat jotka on saatu verotuksessa aikanaan vähentää ja rahastoida meidän eläkkeitämme varten puretaan ja osa siirretään eläkevakuutusyhtiöille ja osa eläkesäätiöm "omistavalle" yrityksille itselleen käytettäväksi johonkin ihan muuhun kuin eläkkeisiin.

Perkele. Miten säätiön voi omistaa siten että sen purkamalla yritys saakin itselleen eläkkeisiin alunperin tarkoiteuit varat?

Ja noissa eläkevakuutusyhtiöissä istuu hallinoimassa myös meidän ammattijärjestöjen edusmiehiä. Ymmärtävätkö mitä ovat teklemässä vai onko rahapalkkiot niin suuria että työntekijöiden edun ajaminen jää toiselle tai kolmannelle sijalle?

Vai enkö minä vain ymmärrä?

Miljardin verran kuulemma siirtyy eläkevaroja muuhun tarkoitukseen.

Huhuh.

1 kommentti:

  1. Hyvin vähän näistä eläkevaroista ja niiden sijoittamisesta puhutaan mediassa, vaikka asia on hyvin tärkeä melkein kaikille. Jos nyt vielä suoraan vaan otetaan pois niin ei ihme että eläke ikää pitää nostaa

    VastaaPoista