11.2.2010

Ketkä tarvitsevat Suomessa panssaroituja virka-autoja?

Luin aika mielenkiintoisen uutisen. En muista enää mistä: Eduskunnan puhemies Sauli Niinistö säästi määrärahoja ja tyytyi tavalliseen vakiovirka-autoon panssaroidun sijasta. Edellisen kerran luin samanlaisesta kun silloinen eduskunnan puhemies Ilkka Suominen kieltäytyi panssaroidusta virka-autosta. En muista tarkkaan oliko v 1987 vai vasta 1991-94 mutta Ylen tekstitv:n uutisissa uutinen taisi viipya vain n 1/2 tuntia ennen kuin se hävisi, ehkä turvallisuussyistä.

Pääministeri Vanhanen ajelee käsitykseni mukaan panssari-bemarilla ja taitaa noita olla useampiakin. Eikös se kenraali Hägglundin Mersukin ollut panssaroitu?

Kunnioitin aikoinaan Ilkka Suomisen ratkaisua ja samat sympatiapisteet sai minulta Sauli Niinistökin. Tuollainen vaatimattomuus muistuttaa ihan presidentti Koiviston parsitut sukat-strategiaa. Silti, miksi joku asiallinen ja suosittu kansanedustaja tarvitsisi edes eduskunnan puhemiehenä panssaroitua autoa?

Mutta jos olet tehnyt paljon vääryyttä ja muutenkin epäsuosittuja asioita saattaa tarve olla perustellustikin ihan toisenlainen.

Sitten on aidosti hulluja ja häiriintyneitä kansalaisia kuten viime vuosina aina välillä olemme havainneet. Mutta ovatko asianmukaisesti toimineet nimimiehet sen enempää vaarassa kuin rivikansalaiset - en ole varma suuntaan enkä toiseen.

Ai niin. Aika erikoista että joku panssaroitu bemari on nettiautossa olevan mainoksen mukaan jopa vain noin 2 tonnin painoinen. Minulla on ollut käsitys että panssaroidut autot ovat painaneet 1,5 - 2 kertaa tavallisiin autoihin verrattuina mutta ilmeisesti nykyaikaiset panssarointiraaka-aineet (kevlar yms) ovat vahvoja ja kevyitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti