11.2.2010

Poliisin ilmiantonappula nettisivustoille

Poliisi on tiedottanut valmistaneensa Norjasta lainaamansa idean eli nettisivustoille laitettavan ylimääräisen ilmiantonappulan. Norjassa nappula on ollut punainen mutta meillehän sellainen ei tietenkään sovi ja meillä siitä tulee sininen. Tietoviikko raportoi siitä hiukan laajemmin.

Ja olihan tuosta jo ennakkovaroitus Kauppalehdessä joulukuussa.

Kun ei saatu pakollista moderoijaa keskustelupalstoille eikä saatu kiellettyä nimimerkkikirjoittelua niin on keksitty tällainen lääke.

Kansalaisjournalismi on pelottavaa kun se ei ole enää establishmentin valvonnassa. Netti on liian iso ja nopea verrattuna siihen että muutaman kerrean aina silloin tällöin otetaan päämedioiden päätoimittajat tai muuten vastaavat vallanpitäjien kamareihin keskusteluihin jotta sitten ymmärtävät vastuunsa yhteiskuntarauhan ylläpitämisestä. Ja muuten aika hyvin tuota vastuutaan kantavatkin.

Kyllä minä tiedän ja ymmärrän että ei vapaa kansalaisjournalismi ole aina tasoltaan samaa luokkaa kuin arvostettujen laatulehtien toimittama aineisto. Mediakriittistä tarkastelusilmää niiden lukijoilta tarvitaan.

Mutta sitä joutuu aina silloin tällöin havaitsemaan ettei se Helsingin Sanomatkaan aina kerro ihan avoimesti mitä kaikkea maassa tapahtuu. Toimitetussa mediassa on aina se uutiskynnys pullonkaulana. Ja usein olen kuullut sitä selitettävän syyksi tosiasialliselle sensuurille yhteiskunnallisesti hyvinkin tärkeästä aiheesta. Usein aihe on jotenkin poliittisesti epäkorrekti.

Mitäpä tuota enää laajemmin kommentoimaan. Jos et pidä niin suosi EFFIä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti