23.11.2010

Vakuuksia vai lainaa Irlannille?

Kuuntelin tänä aamuna Suomen Pankin johtaja Erkki Liikasta Aamutelevisiossa. Ei minulla mitään kovin ruusuista kuvaa ole koskaan ollut Erkki Liikasen rehtiydestä ja siksi kuuntelinkin hänen lausumiaan jonkinlaisella suodattimella. Kas kun minulla ei ole mitään syytä uskoa että Suomen Pankin pääjohtajana Erkki Liikanen ihan totta puhuisi. Tärkeämpää on varmaankin tuossa asemassa pitää kansa luottavaisena ja rauhallisena etteivät ihan Perussuomalaiset puolueeseen sentään ensi vaaleissa höyrähtäisi.

Minä en jaksa kovin isoihin asioihin politiikassa puuttua. Tottakai voisin ilmaista mielipiteeni, mutta kun en ole aina asioihin kovin syvällisesti perehtynyt saattaisi mielipiteeni perustua enemmän luuloihin ja tunteisiin kuin faktoihin.

No, itse asiaan. Liikasen puheessa kiinnitin huomiota, että joka toisessa lauseessa hän puhui että mehän annamme vain takuut Irlannille eli emme lainaakaan rahaa. Mutta heti seuraavassa lauseessa puhuttiin rahan lainaamisesta ja Suomen osalle tuleva summakin muistaakseni mainittiin.

Ja huvittaa minua valtiovarainministeri Kataisenkin puheet miten Suomi vaatii vakuuksia lainaehdoikseen. Ne puheet suuri yleisö ja media on oivaltanutkin vain (katteettomaksi?) vastaiskuksi Timo Soinille.

Joku muukin suomalainen poliitikko puhuu sekaisin lainoista ja vakuuksista. Siis Suomen Irlannille antamista muualta hankittujen lainojen vakuuksista - ei Irlannin Suomelle antamista, kun mehän emme lainaakaan sinne mitään!

Minä en vieläkään ymmärrä kumpaa Suomi on Irlannille tekemässä.

3 kommenttia:

 1. Pitää vielä täydentää kun kaikkialla mediassa puhutaan vain miten Suomi lainaa Irlantia varten.

  Minusta on suorastaan röyhkeää että valtiovarainministeri Katainen selvästi kertoi julkisesti televisiossa ettei Suomi lainaa Irlannille vaan antaa vain vakuudet sen ottamille lainoille. Samaa vahvisti tiistaiaamuna Suomen Pankin pääjohtaja Liikanen.

  Ideanahan selittelyssä oli että annetaan ymmärtää ettei tässä tuhlata veronmaksajien varoja.

  Poliittisesti korrektissa kielenkäytössä puhutaan muunnetusta totuudesta. Kansankielellä valehtelusta.

  VastaaPoista
 2. Taitaa käydä niin että ei lainaa eikä takuita vaan ihan rahaa, vaikka aluksi väitetään että lainaksi

  VastaaPoista
 3. Tää nyt on vähän 2-piippuinen miekka. Käytännössä Jyrki Käteinen ei ole siirtämässä suomalaisilta kerättyjä veroja irlantilaisille, vaan takaamassa, että Irlanti maksaa ne velat, jotka se aikoo maksaa. Kasvottomat markkinavoimat, joksi itseni siis myös luen, tietävät tämän, ja siksi Jyrkin vakuutus on populismia, kusetusta, pelleilyä - U name it.

  Markkinoilla odotus on, että Irlanti hakee noin 30-45%:n akordia 24-30 kuukauden päästä. Suomalaisten verorahoja ei siis olla polttamassa. Sinänsä vaan ihmettelen, että miksi tuollaista näytösluonteista EU-propagandaa Jyrki viitsii edes julistaa, kun Neukkula ja YYA ovat kuitenkin menneitä lumia. Kaiketi hän yrittää päästä jonkinlaiseksi mitäsminäsanoin-mieheksi. Naurettava runkkari. Enkä siis tarkoita, että onanointi olisi terveydelle vaarallista.

  VastaaPoista