12.5.2011

Olen kyllästynyt

Olen kyllästynty jatkuvasti lukemaan miten missäkin joku työnantaja- tai yrittäjäjärjestö alkaa panostamaan työhyvinvointiin ja työssä jaksamiseen. nyt oli vuorossa yrittäjäjärjestön alla teknologiateollisuus.

Tekee mieleni kysyä: Miksi? Ja miksi nyt vasta?

Ja hommaa aletaan vasta pilotoida syksyllä 2011 aivan kuin koko asiaa ei vielä osattaisi tai ymmärrettäisi!

Äly hoi. Missä ovat ne suomalaiet yritysjohtajat ja yrittäjät joista niin kovasti kilpaillaan kaikkialla ulkomailla, kuten väitetään? Ja joille meidän on sen vuoksi maksettava ihan älyttömiä palkkoja ja palkkioita etteivät lähde ulkomaille..

Jos työhyvinvoinnin ja työssä jaksamisen kehittämishanke on taloudellisesti järkevä niin miksi sitä ei ole toteutettu jo ajat sitten? Ja jos hanke ei ole taloudellisesti järkevää niin miksi sellaista aletaan ajamaan nytkään?

Minusta meidän yrityselämää on vaivannut samanlainen maho sisäänpäinlämpiävyys ja nurkkakuntaisuus kuin on ollut politiikassa. Sinulle, minulle ja meidän ja teidän porukalle ovat olleet tärkeimmät tavoitteet. Olet kerran ollut Nokian palveluksessa olet sen jälkeen kuin ihmemies MacGyver eikä kukaan kysy pärjäsikö yksikkösi Nokialla. Sitten nämä vekkulit rekrytoivat toinen toisiaan toinen toistaan isommilla palkoilla. Nokiallahan moni alkoi kuvitella että sen huippujohtajilleen maksamat huippupalkat ovat ihan normaalia ja sellaisia palkkoja ulkomailla maksetaan melkein pikkupäälliköillekin. Ja kun markkinat Suomessa oli kypsät Nokialla työtä tehneiden palkkojen huippuvaatimuksiin alkoi melkoinen kilpajuoksu.

Nyt kuvitellaan että joillain pikkuhankkeilla laitetaan työssäjaksaminen ja työhyvinvointi kuntoon kun sitä on vuosikymmenet melkein johdonmukaisesti laiminlyöty. Minulla on ollut vuosikymmenien varrella ilo työskennellä useammassakin työntekijöistään hyvin huolta pitävässä yrityksessä. Voin kyllä kokemuksesta kertoa että millään vippaskonsteilla ei noita tavoitteita saavuteta mutta sitkeällä työllä se on mahdollista lähes alalla kuin alalla.

Mutta onnea vaan yrittäjien ja teknologiateollisuudenkin hankkeelle.

2 kommenttia:

  1. Sinä kun olet noista eläkeasioita kirjoittanut, niin ohessa linkki mielenkiintoiseen blogiin, jossa löytyy linkki kirjaan:

    http://vanhanaikainen.blogit.kauppalehti.fi/blog/23714/kirja-tyoelakejarjestelmasta

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia mielenkiintoisesta linkistä.

    VastaaPoista