22.5.2011

Lisää kyllästymistä

Uusi kyllästymisen aihe mediassa on minulle alkanut tulla ihan loputtomasta rasismi-hysteriasta. Ja kuin itse pahan ruumiillistumaksi on kautta median nimetty kuin yhteisestä päätöksesta perussuomalaisten kansanedustaja Jussi Halla-aho. Hän kun on rohjennut muutamien vuosien ajan arvostella hyvin generöösiksi paisunutta humanitaariseksi maahanmuutoksi nimitettyä ilmiötä. Ikään kuin hän jostain 'impivaaralaisesta makaronin reiästä' ksenofoobiseksi suhtautuisi kaikkeen vieraaseen umpikielteisesti ja vaatisi kaikkien rajojemme sulkemista ja kaiken vuorovaikutuksen lopettamista ulkomaiden kanssa hiukan Pohjois-Korean tyyliin.

Huvittavinta on minusta ollut lukea isojen ja arvostettujen toimittajienkin kirjoituksia miten kauheea on ollut kun Halla-aho on rohjennut muistuttaa eräisiin nykyislaminkin suuntauksiin sisältyvistä kielteisistä ilmiöistä esimerkiksi pedofiliasta. Olen minäkin kirjoittanut asiasta peräti kahteen kertaan yli kaksi vuotta sitten. Viimeisimmässä oli otteita erään arvostetun islamilaisen uskonoppineen tuoreista opetuksista koskien 9 vuotiaan tytön hyväksikäyttöä. Toinen juttu on yleisemmin islamin fundamentalismista.

Tekee pahaa sekulaarien islamilaisten puolesta jotka ovat hyvin sopeutuneet maallistuneeseen länsimaiseen yhteiskuntaan. Ei meillä Suomessa ole heidän kanssaan mitään ongelmia koskaan ollutkaan Suomessa. Heidän fundamentalisti-uskonveljensä kun pilaavat koko uskonnon maineen. Ihan niin hurjia juttuja ei mielestäni kuitenkaan kuulu fundamentalisti-kristittyjen suusta.

Mutta mitä on sekulaarinen muslimi? Ajatuksellisesti kyse on vastaavasta jota kristinuskossa nimitetään tapakristillisyydeksi. Ei sillä enää olekaan mitään suoraa yhteyttä uskontoon. Tai kuten Venäjällä pääministeri Putin on ilmaissut on kyse vain kulttuurisesta suhteesta kirkkoon.

Pani aika tavalla miettimään kun luin hollantilaisen kansanedustaja Geert Wildersin Yhdysvalloissa pitämän puheen. Geert Wildershän on leimattu rasistiksi, muukalaisvihaajaksi ja vaikka miksikä ja häntä vastaan käydään paraikaa Hollannissa oikeudenkäyntiä juuri noiden mielipiteittensä johdosta. Mutta oli mitä mieltä tahansa Geert Wildersistä kannattaa hänen puheensa silti lukea ajatuksella. Ehkä se herättää jotain miettimään panevia ajatuksia.

1 kommentti:

  1. Joo. Ymmärrän minäkin Granpa'n kyllästymisen. Asioissa kun ei nykyään ole tärkeää niiden sisältö, vaan se, miltä ne näyttävät - tai niiden kuvitellaan näyttävän. Halla-Ahonkin partaveitsenteräviin ajatuksiin tutustumista varmaan moni kammoaa samalla lailla kuin Galilein aikaiset kirkonmiehet kaukoputkeen katsomista. Asialle kuin asialle on jo valmis leima ja lokerointilappu. Rasismi on yksi tällainen leima-sana. Ja voi sitä, ken tämän leiman saa otsaansa!

    VastaaPoista