25.1.2012

Samsungin Android puhelin

Ostin hiukan yli kuukausi sitten uuden älypuhelimen. Tuttavapiirissäni moni on vaihtanut Googlen Android käyttöjärjestelmää hyödyntäviin älypuhelimiin ja niin tein minäkin. Hajoamista miettivän nokialaisen Communicator E90 tilalle hankin Samsungin Gio mallisen, jossa tuntui olevan kaikki tarvitsemani älypuhelinominaisuudet ja jopa vähän enemmänkin. Ja hinta oli vain 99 euroa Elisan myymälässä. Kaupassa ostoon meni ensi silmäyksestä muutama minuutti.

Ostin vuosi sitten Android käyttöjärjestelmällä varustetun tablettitietokoneen. Ihan tutustuakseni Android käyttöjärjestelmään, tabletteihin ja sähköisten kirjojen lukijoihin. Senkin hinta oli 99 euroa ja nörtin harjoitusleluksi ihan riittävä kun omilla eläkeläisen tuloilla piti ostaman.

Se oli hyvä pohja koska siinä oli Android tullut jo niin tutuksi että osasin heti käyttää Android puhelintakin.

Samsung Gio vastasi hyvin tarpeitani. Jotain pikku puutteita siinä oli mutta ei 99 euron älypuhelimelta ihan mahdottomia voinut vaatia. Kun sen koneen kosketusnäytölle muodostuva virtuaalinen näppäimistö oli kovin pienikokoinen ostin kosketusnäyttöä varten konstruoidun ohuen 'kynän', jonka pää oli paljon sormenpäätäni pienempi. Maksoi HongKongista tilattuna 1,90 euroa. Ei sekään täydellinen ole mutta helpotta pienen kosketusnäytön näpelöintiä.

Yhden ainoan suoranaisen vian tai puutteen olen havainnut tässä Samsungin Gio mallisessa Android puhelimessa. Liian usein puhuessani puhelimessa ääni puuroutuu. Sitä tapahtuu joka päivä ja ongelman ovat lapsenikin huomanneet. Nokialaisissa sellainen on ollut äärettömän harvinaista vaikka olen käyttänyt niitä lähes johdonmukaisesti alkaen kapulasta mallia 2110i.

Ihmettelen tuollaista ärsyttävää vikaa Samsungissani. Mutta kun tutkin ihmisten purkauksia netissä joudun havaitsemaan että kyse on suorastaan tyyppiviasta.

Naispuolinen tuttuni halusi itselleen uuden puhelimen ja meni samaiseen Elisan myymälään katselemaan itselleen uutta puhelinta. Minun Samsung Gio mallini hinta olikin jo noussut 20 euroa ja maksoi 119 euroa.

Hän päätyi erittäin tyylikkäältä näyttävään Nokian Asha 300 malliseen, eräänlaiseen perus- ja älypuhelimen välimuotoon. Jossa oli hipaisunäppämistön lisäksi myös perinteinen puhelimen näppäimistö. Ja hinta oli 79 euroa. Siinä oli lähes kaikki tarvitsemani paitsi langaton WiFi verkko ja GPS. Tosin minulla olisi ollut 'vanhoilta ajoilta' erillinen Bluetoothilla kytkettävä GPS vastaanotin. Eikä tuo langaton WiFikään mikä pakollinen ole kun käytän liikkuessani (kotimaassa!) kiinteähintaista 4,90 €/kk dataliikenneliittymää. Sen nopeus riittää yleensöä ihan hyvin.

Eli tuolla Nokia Asha 300:lla pääsi nettiin surffailemaan, sähköposteihin ja Facebookin vaikkakin vain tuolla kiinteällä hitaalla dataliikenneliittymällä.

Näen jo nuorempien entisten kollegoiden pudistelevan päätään halveksivasti - aah vain tuollainen pappamalli - kun näpelöivät omia työnantajan kustantamia älypuhelimiaan. Minä kyllä olisin sellaisenkin kritiikin hyvin kestänyt.

Olen seuraanut tuo nokialaisen käyttöönottoa ja hiukan autoinkin talletettujen aineistojen siirrossa vanhasta puhelimesta uuteen. Sekin oli tehty vaivattomaksi ja toimi hyvin.

Ei puuroutunut nokialaisessa ääni. Käyttöergonomia oli selvästi korkeaa nokialaista tasoa. Kyllä joutui tunnustamaan, että Nokia on osannut valmistaa laadukkaita puhelimia ja valmistaa edelleen.

Katsotaan nyt minkälaisia kokemuksia ensimmäiset tuntemani Nokian Windows puhelimien käyttäjät kertovat. Vanhempi poikani ja ex-kollegani on minun luottama esitestaaja. Tosin kyse on eri hintaluokan vehkeistä mutta nyt kyse onkin laadusta eikä siitä kuka halvimman mallin tekee. Vaikkei hintakaan mikän ihan mitätön osatekijä ole. Ainakaan niille jotka itse maksavat omat tai perheenjäsentensä puhelimet.

1 kommentti:

  1. Tämähän se kummastuttaa näissä uusissa älypuhelimissa ja niistä tehdyissä vertailuissa ja arvosteluissa, että siihen puhelimen tärkeimpään kriteeriin eli äänenlaatuun ei juurikaan oteta kantaa. Ja kyllä se on nimeomaan Nokia, joka sillä saralla on selvästi muita edellä. Itse ostin Nokian N8:n jälkeen huvinpäiten kokeiltavakseni LG E900 Optimus 7 Windows Phonen, mutta ei sitä oikeasti paria viikkoa kauempaa jaksanut. Pääasiassa sen onnettoman äänenlaadun takia juurikin, mutta asiaa ei kyllä auttanut sekään, että sitä luuria, kuten ei vissiin muitakaan Windows Phoneja voi käyttää normaalin USB-tikun tapaan massamuistina tietokoneessa.

    VastaaPoista