23.4.2012

Ilkka Kanerva - veijari

Aikamoinen veijari tuo kansanedustaja Ilkka Kanerva. Hän ilmoittaa vapaaehtoisesti luopuvansa Varsinais-Suomen liiton maakuntahallituksen puheenjohtajan tehtävistä. Aloin oikein nauraa hekotella kun kuulin Iken (käytän tuttavallisesti koko kansan omaksumaa nimeä vaikka en miestä tunnekaan!) aivan naama pokkana jossain uutislähetyksessä kertovan tuosta vapaaehtoisesta erostaan.

Hänethän tuomittiin käräjäoikeudessa törkeästä lahjuksen ottamisesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta vuoden ja kolmen kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen mutta sen lisäksi hänet tuomittiin pantavaksi viralta julkisista luottamustehtävistään. Vähintäänhän tuolla tarkoitetaan tuota maakuntahallituksen puheenjohtajan tehtävää. Mutta en ymmärrä miksei se tarkoittaisi kaikkia muitakin julkisia luottamustehtäviä. Kansanedustajan tehtävä lienee poikkeus koska siitä ei voi tuomioistuin erottaa ilman eduskuntaa.

Tietenkin jos käräjäoikeuden tuomio ei saa valituksen johdosta lainvoimaa ei rangaistusta voida panna täytäntöön heti ellei käräjäoikeus sitä ole erikseen määrännyt valitusmahdollisuudesta huolimatta heti pantavaksi täytäntöön.

Eli Ike yritti säilyttää kasvonsa eroamalla 'vapaaehtoisesti'. Vähän niin kuin Kummisetä-elokuvassa tehtiin  tarjous josta ei voinut kieltäytyä - siihenkin tarjoukseen  oli helppo suostua vapaaehtoisesti.

Mutta minun huomiotani herätti median suhtautuminen. Kun Iken erosta on uutisoitu niin en muista yhdenkään toimittajan maininneen mitään noista (monikossa?) käräjäoikeuden määräämistä viraltapanoista. Mikä lie yhteinen hienotunteisuuspuuska. Kun ei ole kyse perussuomalaisesta kansanedustajasta niin voi olla hiukan hienotunteinen hallituspuolueen pitkän linjan konkarille. Vai onko niin etteivät toimittajat edes tuota asiayhteyttä ole ymmärtäneet? Nykytoimittajien sivistystasoa ajatellen en pidä sitäkään mahdottomana.    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti