25.9.2012

Nuorisosäätiö-farssi

Vaikea tässä on tietää missä on totuus kun tietää miten media ajaa omia tai toimittajiensa mieltymyksiin sopivia juttuja.

Mutta  jos olen uutisoinnista oikein ymmärtänyt Nuorisosäätiön päätöksentekoa puheenjohtaja Antti Kaikkosen johdon aika niin se on kulkenut seuraavasti:

Hallitus puheenjohtajanaan kansanedustaja Antti Kaikkonen on tehnyt strategisen periaatepäätöksen että Nuorisosäätiö voi tukea sitä lähellä olevien henkilöiden vaalityötä. Hallituksen puheenjohtaja, kansanedustaja Antti Kaikkosen alainen toimitusjohtaja on sitten havainnut, että kansanedustaja Antti Kaikkonen on lähellä Nuorisosäätiötä. Sen jälkeen toimitusjohtaja on tehnyt 'aivan itsenäisesti' operatiivisen päätöksen, että hänen vaalityötään voidaan avustaa Nuorisosäätiön varoilla.

Tietenkin toimitusjohtaja oli itsenäinen tuossa päätöksenteossaan. Hän olisi teoriassa aivan hyvin voinut tehdä toisenlaisenkin päätöksen.

Kansanedustaja Antti Kaikkonen tietenkin puolustautuu, että eihän hän ole tehnyt päätöstä itsensä avustamisesta.

Heheh. On nämä aika moisia velmuja. Toimikohan Nuorisosäätiö samalla logiikalla myös edeltäneellä Matti Vanhasen puheenjohtajuuskautena?    

2 kommenttia:

  1. Toimi samalla tavalla myös Vanhasen kaudella. En muista, miksei Vanhanen saanut syytettä, vaikka esitutkinnassa nimenomaan todettiin, että Kaikkonen vain jatkoi Vanhasen perinnettä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiköhän ollut sekin ns maantapaa ettei ole soveliasta alkaa syytellä pääministeriä ja puolueen puheenjohtajaa. Muistaakseni tämän jutun alkaessa Matti Vanhanen oli vielä noissa asemissa. Rivikansanedustajahan on helpommin uhrattavissa. Vertaa Macchiavellin opetuksiin Ruhtinaassa - kansalle on välillä osattava antaa uhreja.

      Poista