12.10.2013

Pieniä ilon aiheita

Painoni käväisi elokuussa 2013 ensimmäisen kerran pitkälti yli 10 vuoteen 90 kg alapuolella. Sen jälkeen se pysytteli pitkään hiukan 90 kg yläpuolella. Ja syyskuussa tapahtuneen sairaalakierroksen ja sydämen ohitusleikkauksen jälkeen turposin joitakin kiloja lisää.

Nyt toipilaana on paino uudestaan lähtenyt toipumisen myötä laskemaan ja oli 11.10.2013 aamupunnituksessa 89,8 kg. Painoindeksi on vielä yli 30 eli 30,9 ja edustaa merkittävää ylipainoa.

Seuraava välitavoite onkin päästä painoindeksissä alle 30, joka edustaa  välillä 25-30 lievää ylipainoa. Tuon painoindeksin 30 alittaminen ei edellytä kuin 3 kg lisälaihdutusta ja uskoisin sen saavuttavani vielä ennen joulua..

Kirjoitin yli 2 vuotta sitten blogissani otsikolla Laihdutuksesta. Siinä mainitsin käyttämääni laihdutusmenetelmää erään kaverini antamalla nimityksellä VVV eli VältäViisiValkoista. Se on yksinkertainen ja selkeä muistaa.

Mitenkään orjallisesti en noudata VVV-diettiä vaikka sitä pääsuuntana pidänkin. Pastaa saatan syödä pari kolme kertaa kuukaudessa. Joskus keitän kotona riisiäkin. mutta sen suhteen olen pyrkinyt pysymään täysjyvävalmisteissa. Viimeksi herkuttelin kesällä uusilla perunoilla. Vehnäleivistä olen pysynyt erossa melko hyvin enkä ole pahemmin syönyt ruisleipääkään. Joskus harvoin olen iltateen kanssa saattanut ottaa herkutellakseni yhden ruisnäkkileivän. Kuituakin tunnun saavan aivan riittämiin vihanneksista ja hedelmistä- Niitä pyrin syömään paljon.

Pieniä asioitahan nämä ovat mutta piristävät minua kummasti tässä toipilasaikana ja uskon vakaasti, että laihduttaminen voi vielä minun ikäiselläkin (68 v) edistää terveyttä ja hyvinvointia.

4 kommenttia:

 1. Tuntuu siltä, että Igor porskuttelee täällä vielä satavuotiaanakin. Mikä sen pahan tappaisi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tomi, niin sitä toivon minäkin että saisin porskutella mahdollisimman pitkään. Ja aika moni ohitusleikkauksen läpikäynyt on minulle vakuutellut, että ainakin heille on avautunut ihan uusi elämä.

   Poista
 2. Ei liity asiaan mitenkään, mutta tulinpa kuunnelleeksi Ylen Ykkösaamua 9.10. (http://areena.yle.fi/radio/2054137) ja puhuivat (verorahoilla kustannettuna) taas noista naisten huonommista palkoista. Totesivat siinä vakavin naamoin, että niin, naisethan monesti kouluttautuvat matalapalkkaisemmille aloille, tekevät useammin osa-aikatyötä, ovat enemmän kotona hoitamassa lapsia jne. ja tästä loogisena johtopäätöksenä jotenkin sitten oli, että on se s**tana niin väärin, että naisille maksetaan vähemman palkkaa, kyllä nyt täytyy asialle heti jotain tehdä! Sinähän olet asiasta ennenkin puhunut, mutta jotenkin minusta on erikoista kuinka noissa keskusteluissa ei juuri anneta todellisuuden ja faktojen häiritä hyviä huolestumisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se valitettavasti näyttää olevan. Ei todellisuudella tai faktoilla ole mitään merkitystä kun valitusvirsi naisten huonosta asemasta alkaa. Olen kirjoittanut asiasta useampaan kertaan..Lue vaikkapa tästä.

   Poista