7.12.2013

Ihailen näitä maahanmuuttajia

Ylen puheessa tuli Maria Jungnerin puheohjelma, jossa oli haastattelussa kaksi maahanmuuttajaperheen nyt jo aikuista lasta. Ohjelma on niin vangitseva, että oli pakko kuunnella koko 40 minuutin pituinen lähetys. Tuosta laittamastani linkistä ohjelman voi kuulla nyt jälkeenpäin. Haastateltuina olivat afganistanilainen Nazima Rasmyar ja iranilainen Arman Alizad.

Molempia oli todella ilo kuunnella. He puhuivat moitteetonta suomea ja kertoivat etteivät he ole kokeneet Suomessa rasismia. Ja varmasti ovat ulkomaalaisen näköisiä. Eli tässä on taas selkeä osoitus etteivät suomalaiset sellaisenaan ole muukalaisvihamielisiä rasisteja

Tietääkseni uskonnoltaan Nazima on virallisesti muslimi ja Arman on bahai.

Suomenkielen taitoa molemmat korostivat. Nazima hiukan pehmensi kielitaitokorostustaan sanomalla, että eihän kielitaidon tarvitse ihan moitteeton olla, että voisi työllistyä mikä hyvin sopii hänen demari jäsenkirjaansa. Molemmat ovat ilmeisesti myös lahjakkaita ja mitä ilmeisimmin heitä molempia on kotona kannustettu opiskelemaan.

Haastattelu tehtiin itsenäisyyspäivän aamuna ja heistä selvästi paistoi rakkaus uutta kotimaataan kohtaan. Samaa ei nimittäin voi sanoa kaikista ulkomaalaistaustaisista.

Mielenkiintoista oli, että Nazimakin viittasi hiukan holtittoman maahanmuuton epäkohdista vaikka muotoili sen täysin poliittisesti korrektein sanakääntein. Mutta ei kuitenkaan monien tyhmempien demarien tavoin totaalisesti kieltänyt epäkohtien olemassa oloa.

Haastattelu teki minuun suuren vaikutuksen ja se sai minut hyvälle mielelle. Ja se palautti jonkin verran uskoani ettei koko Suomea ole vielä .hävitty holtittomalle maahanmuutolle.

Tämä oli hyvää vastapainoa aamulla aikaisemmin lukemalleni maahanmuuttoa käsittelevälle Median Vahtikoiran  blogikirjoitukselle. Se nimittäin sai minut masentuneeksi ja kokemaan jo jonkinasteista toivottomuutta. yhteiskuntamme kehityksen suunnasta.

Suosittelen molempia.

2 kommenttia:

 1. Maahanmuutto on "räjähtänyt" 2000-luvulla. Vuonna 2000 maahanmuuttajia oli n. 25 000 henkeä, vuonna 2010 taas 250 000 henkeä. Kymmenessä vuodessa kymmenkertainen kasvu.

  Suomessa on maahanmuuttajia siis n. 5 % väestöstä. Se on aika vähän vielä, mutta tietty pääkaupunkiseudulla se näkyy räikeimmin.

  Oma lääkkeeni maahanmuuttoon on subvention lopettaminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MF: sinun lääkkeesi lopettaisikin maahanmuuton epäterveet piirteet hyvin nopeasti. Jäljelle jäisi todennäköisesti pääasiassa työperäinen maahanmuutto. Turvapaikan hakijat tuskin tänne kylmään pohjolaan vaivautuisivat ilman runsaita houkuttimia..

   Poista