26.5.2014

Sekalaisia tapahtumia

Suomi ei sitten päässyt jääkiekon MM kisoissa kuin hopeasijalle. En ryhdy spekuloimaan kun en ole asiantuntija miten puolueellista tuomarien toiminta oli. Mutta kun moni asiantuntijakin on sitä mieltä, että tuomaripeli oli puolueellista minulla ei ole syytä olla uskomatta. Mutta hienon pelin pelasi Suomen joukkue. Etenkin  kun ottaa huomioon, että oli nuorehkoja ja toistaiseksi aika kokemattomia pelaajia. Kyllä hopeamitalikin on loistosuoritus.

EU parlamenttivaalit on sitten pidetty. Valtakunnallinen äänestysprosentti on siivottoman pieni muistaakseni 40,9%. Asuinpaikkakunnallani Kauniaisissa äänestysprosentti oli tavanomaiseen tapaan valtakunnan korkeimpia 71%. En viitsi hehkuttaa Kauniaisten puolesta kun tiedän että Kauniaisten kehuminen jostain kumman syystä ärsyttää joitakuita ihmisiä vaikka kuinka asiaa tosiasioilla perustelisi. En minä ainakaan kuulu mihinkään kultapossukerhoon ja silti viihdyn täällä. Minun äänestämä ehdokas ei päässyt  EU-parlamenttiin, mutta onneksi hänellä on kansanedustajan tehtävä eduskunnassa ettei ihan tyhjän päälle jäänyt.

Unohdin johonkin Visa korttini ja jouduin sen varmuuden vuoksi kuolettamaan.

Ehkä noin viikko puolitoista sitten aloin kuunnella autostani ajossa lähtevää kummallista laahaavaa ääntä. Aivan kuin joku paikka olisi alkanut koskettaa vasenta eturengasta. Ääni voimistui kovasti kun käännyin oikealle mutta kun ajoin suoraan tai käännyin vasemmalle ääntä ei aluksi kuulunut ollenkaan.

Aluksi kuvittelin leikkisästi, että tämä on joku salainen vihje. Kun oikealle kääntyminen oli äänekästä mutta ei vasemmalle tai suoraan ajaminen laskin leikkiä, että varmaan pitää äänestää vasemmistoa tai keskustaa vaaleissa kun oikealle kääntyminen antaa niin kovaa ja pelottavaa ääntä.

Leikki sikseen. Vanhempi poikani sanoi heti kun kerroin oireet, että todennäköisesti kyse on vasemmanpuoleisen etupyörän laakerista. Se on rikkoutumassa. Tämä auton pito on eläkeläiselle kallista mutta minkäs teet kun asuu paikassa josta on huonot kulkuyhteydet. Varasin korjaamoajan helatorstain jälkeiselle perjantaille. Toivotaan, että vika oli tuo arvioitu ja hinta pysyy arviossani.

Onneksi olen jo saanut kaikki sairastelulaskuni yli puolen vuoden ajalta maksettua.Yllättävän paljon niitä tulikin.

Eli pääsee heti maksamaan auton korjuuta. Ei sitä hyväpalkkaisessa työssä käydessäni muistanut mitä kaikki maksaa. Alussahan minä eläkkeelle jäätyäni elinkin yli tulojeni. Aloin vain ihmetellä kun Visa laskut nousivat ja pankkitilin saldot alenivat. Onneksi älysin aika nopeasti ja tein "suu säkkiä myöten" budjetin.

Mutta tämä eläkeläisten kiusaaminen valtion toimesta on siivotonta. Kun eläkkeiden indeksisidonnaisuutta aikoinaan alennettiin  purnattiin, että se tuli aikojen saatossa alentamaan eläkkeitä suhteessa vallitsevaan palkkatasoon. Kun parina viime vuotena eläkeläiset saivat palkansaajia edullisemman indeksikorotuksen säilyttääkseen ostovoimansa muutettiin ja alennettiin eläkkeiden indeksikorotusta 0,4% v 2015. Kun samaan aikaan inflaatiota arvellaan n 4% suuruiseksi. Tosi kivaa!

No, pitää olla silti optimisti. kai sitä jotain keksitään!

Kiva kun on kauniit ilmat ja lämmintä vaikka ensi viikolle kylmää luvataankin..

8 kommenttia:

 1. Laakerivialta kuulostaa. Ei ole kallis vaihto jos et vie merkkiliikkeeseen.

  Eläkeläisten tila ei ole mukava, tiedän. Mutta toisaalta - eläkeläiset ovat kaikkein hanakimpia äänestämään samaa puoluetta vaaleista toiseen. Jos äänestämisellä on merkitystä, niin miksi ihmeessä eläkeläiset jatkavat Kepun, SDP:n ja Sekoomuksen äänestämistä? Nehän ovat nykytilanteen luoneet. En minä väitä, että Persut osaavat ratkaista tai eivät olisi olleet mukana luomassa jos olisivat olleet vallassa, mutta tällä hetkellä se on AINOA vastamyrkky. Sitten kun keskustelee eläkeläisten kanssa,niin aina sama vastaus: "No emmä ny sitä noin näe. Kyllähän Kokoomuksessakin on paljon hyviä ehdokkaita".

  On joo, mutta kun ryhmäkuri. Ihan sama mitä joku ns. hyvä ehdokas tekee, kun sen ääni on puoluetoimiston pöytälaatikossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KT, minä olen kuitenkin vaihtanut sekä puoluetta että edustajaa. Ehkä olen edelleen radikaali, muutoskykyinen eläkeläinen? Persuissa on vastavoimaa.

   Poista
 2. Sinä oletkin, mutta moni muu ei. Persut on ainoa vastamyrkky tällä hetkellä.

  Lueppas muuten tämä Anna Kontulan kolumni - Kompastelu kuuluu asiaan. Jos Anna ei olis kommari, äänestäisin ehdottomasti häntä. Kuuluu top 10 kansanedustajiin.

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Eipä olisi uskonut, mutta kun eilen päivällä ajoin korjaamon oli ääni jo melkoinen. Vika ei ollut etupyörän laakerissa eikä nivelissä. Vasen ajajan puoleinen etujousi oli jossain vaiheessa katkennut. Minulla on nyt puolentoista vuoden aikana katkennut molemmat takajouset ja nyt kolmas eli tuo etujousi. Ei uskoisi että pikku-Volvosta hajoaa jouset! Ehkä ne ei olekaan ruotsalaista terästä kun auto kai kasataan jossain Hollannissa entisillä' DAF:in tehtailla - vaikka muuten kyllä aika laadukas premium-auto (tai ainakin sellaiseksi TM luokittelee) on. Hidastimet olen havainnut 99% tapauksista kun ne on sentään merkitty, mutta tienpinnoissa pääkaupunkiseudulla ihan joka paikassa pääteilläkin korjaamatta jätettyjä/ylläpidettyjä koloja en ole aina onnistunut joko havaitsemaan riittävän ajoissa tai väistämään. Hakisin vahingonkorvausta tienpitäjältä (tulvavahingosta onnistuin saamaan Kauniaisissa) mutta kun reikiä on pääkaupunkiseudulla kaikissa kunnissa niin vaikea kohdistaa vaatimusta oikeaan aiheuttajaan. ja kun saattaa olla että kaikki yhdessä ovat aiheuttajia. Ainoa ilon aihe eläkeläiselle oli, että jousen vaihto oli nopeampi ja hiukan halvempi kuin laakerin vaihto.

   Poista
 4. Vai jousi oli mennyt! No ne on kyllä ihan kulutustavaraa siinä missä kallistuksenvakaajatkin. Vähän harvemmin toki, mutta kyllä niitä menee. Eihän nykyautoja enää suunnitella kestämään kymmentä vuotta kauempaa, joten jousetkin mitoitetaan sen mukaisesti. Silti vanhan auton huoltaminen on edullisempaa kuin uudella ajaminen. Keskihintaisella uudella arvon tippuminen on helposti 500 euroa kuussa, mutta iäkkäällä autolla tuollaisia 500 euron kuukausikorjauksia ei sentään tule kuin enintään muutama vuodessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KT, pikku-Volvo on kyllä laatuauto ranskalaisten jälkeen. Vaikka ajonkin Renault dieselillä 500'000 km, mutta siinä olikin sama diesel kuin Volvossa ;) Volvon vuosihuollon yhteydessä on noita korjauksia muutamalla satasella ja . useimmiten kuluvia osia. Totta kai jousetkin ovat kulutustavaraa jollain aikavälillä kuten koko auto. Mutta en ihan kymmenvuotiaalta Volvolta luonnostaan odottanut. Kyllä siinä huonoksi muuttuneella tiestöllä on pakko olla merkitystä.

   Poista