29.3.2006

Verottajan mielivaltaa

Verottajan valta on uskomatonta - mielivaltaako? Jos oikein tuoreita uutisia olen ymmärtänyt niin verottaja aikoo katkaista matkatyön korvausten verovapauden kahden vuoden jälkeen.

Itse työskentelin kolmisen vuotta melkein 400 km päässä perheestäni ja matkustin viikonloppuisin perheen luokse. Tottakai jouduin pitämään toisella paikkakunnalla verotuksessa vähennyskelvotonta kakkosasuntoa eikä 2 x 400 km ajaminen joka viikonloppu (kuukaudessa n 40 h auton ratissa) sekään ihan ilmaista ollut vaikka diesel autoa ajoinkin. Teki vain niin hirveästi mieli tehdä ammattitaitoa vastaavaa työtä.

Kun samoihin aikoihin vertasin verotuskohtelua kansanedustajien vastaavaan silkkihansikaskohteluun niin kyllä siinä ajatuksissa kävi että on kyse kahden eri kerroksen väestä.

Ja nyt sitten tuollaiselle matkatyölle aiotaan tehdä 2 vuoden katto. Tehdäänkö muutos vain verottajan ikiomalla tulkinalla vai säätävätkö tästä kansanedustajat?

Toivottavasti tämä sama tiukennus tulee koskemaan täysimääräisenä myös kansanedustajia. Kahden vuoden jälkeen lento- ja junaliput maksullisiksi ja vähennyskelvottomiksi. Samoin kakkosasunto Helsingin seudulla on katsottava pelkäksi ylimääräiseksi omin varoin kustannettavaksi luksukseksi. Voihan siitäkin päästä nauttimaan koko perhe kun ei tarvitse hotellissa asua Helsingin käynneillä.

Ja sitten voisi ajatella myös vastaavia tiukennuksia EU parlamentinkin suomalaisedustajille.

Mielestäni koko kansa on kaikesta verollepantava ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti