5.5.2007

Valtionvarainministeriö kehottaa lainrikkomuksiin

Olin joskus laman ollessa syvällä 1990-luvun alkupuolella ns työllisyystyössä, peräti ns velvoitetyöllistettynä. Vieläkin kiitokset velvoitetyöideasta silloiselle SMP:n ministeri Urpo Leppäselle.

Hämmästykseni olikin suuri kun työllisyystöiden palkoille olikin säädetty valtionvarainministeriön määräyksellä yläraja, joka oli peräti pienempi kuin yleissitovassa valtakunnallisessa työehtosopimuksessa tosin tietenkin työtehtävästä riippuen. Mutta kyllä insinöörit, lääkärit yms hävisivät.

Työnantajan edustaja myönsi järjettömyyden ja laittomuuden mutta rohkeutta ei löytynyt asian korjaamiseen. Mutta sitten kyllä minulle yritettiin joustavalla tulkinnalla laittaa kaikki mahdolliset määrävuosikorotukset, sallitut hyvänmiehenlisät yms jotta en olisi aivan pahoilla ollut.

Minäkään en jaksanut alkaa ajaa sitä asiaa kun olin läpeensä kyllästynyt byrokraattivirkamiesten kanssa vuosikausien tappeluun. Tyydyin siis laittomuuteen tyytyväisenä että sain sentään KELAn perupäivärahaa suurempaa palkkaa eikä tarvinnut sossun luukulla olla kerjuulla.

Mutta ihmetytti millä härskiydella valtionvarainministeriö määrä laittomuuteen.

Mutta työ oli kiva ja antoisa ja yritin sen hoitaa parhaalla mahdollisella tavalla. Ja taisi olla työnantajakin tyytyväinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti