23.10.2007

Sensuuria?

On asioita josta tekisi mieli kirjoittaa, mutta ei oikein voi. Tämä kirjoittaminen kun on jotenkin terapeuttista mutta kun ei.

Mutta tässä aihe josta voi kirjoittaa.

Nettiin on saatu kesällä hieno palvelu josta näkee asuntokauppojen toteutuneet hintatiedot.

Sepä onkin aika paljastava. Eikä ilmeisesti hämäriä asuntokauppoja tehneet tahot sitä ole vielä oivaltaneet.

Eräässä hienossa keskikokoisessa uudisrakennuskohteessa kalliilla alueella Espoossa oli asuntojen toteutuneet myyntihinnat kautta linjan n 4500 €/m2. Iso talo oli 5 kerroksinen mutta toiseen päähän kiinteistöä oli rakennettu upea torni, jossa oli 6 ja 7 kerros ja siellä yli 130 m2 kokoiset penthouse huoneistot, siis 1 kpl per kerros. Ja tuolta viimeisestä kerroksesta on upeat näköalat joka suuntaan 360 astetta ja ehkä merelle saakka.

Yllätys olikin, että talon varmasti kiistatta paras huoneisto 7 kerroksessa oli myyty yli 200’000 € halvemmalla kuin alemmissa kerroksissa vastaavanlainen. Myös yksi hiukan pienempi huoneisto oli myyty n 2000 @/m2 halvemmalla hinnalla kuin muut vastaavat asunnot.

Nyt lukijoita varmaan alkaa kiinnostaa kuka tuollaisilla valtavilla alennuksilla ostelee uudisrakennuksista asuntoja? Jos kyse ei ole lahjuksista niin sitten on kyse varmasti alennuksen kokoluokan huomioon ottaen verotettavasta lahjasta ja ainakin verottajan pitäisi olla kiinnostunut.

Kukaan kaupan osapuoli ei ollut vain tullut ajatelleeksi, että Suomeen oli kesällä 2007 perustettu tällainen toteutuneet kauppahinnat julkistava rekisteri.

En ole jaksanut tutkia kuka nuo kaupat teki. Tuon 7 kerroksen luksusasunnon osalta se lienee helppoa kun asuntoja on taatusti vain 1 kpl ja silloin oven nimikyltistä voinee päätellä ostajan.

Mutta eräs samasta asiasta kiinnostunut tuttuni laittoi netissä juttuvinkin jonkin aikaa sitten Iltalehdelle tarkoin tiedoin täydennettynä.

Lopputulos ihmetyttääkin: nuo kauppahinnat hävisivät yhtäkkiä muutaman päivän kuluttua rekisteristä eikä mitään juttua ole Iltalehdessä näkynyt.

Heheh. Meniköhän laskuvirheen piikkiin?

Niin. Suomihan on Euroopan vähiten korruptoitunut maa (en viitsi tähän kertoa minkälainen se tutkimusmenetelmä on!) . Uskothan sinäkin? Uskosta tässä varmaan onkin kyse – ei tiedosta.

2 kommenttia:

  1. Tämä kirjoitus ei liity ihan suoraan muuhun kirjoituksesi osaan kuin otsikkoon.

    Halloween 3.11?

    VastaaPoista
  2. Päteva juttu. Todennäköisesti jopa aika yleispätevää muihinkin maihin sovellettavaa.

    Minun juttuni otsikossa olisi pitänyt olla korruptio-sanakin. Itse asiassa tuo sensuuri oli siinä vasta toissijainen ihmettelyn aihe.

    VastaaPoista