1.1.2008

Hyvää uutta vuotta 2008!

Kaikille tutuille ja tuntemattomille oikein hyvää uutta vuotta! Samaa toivon toki itsellenikin. Aika musta oli minulle vuosi 2007 mutta tikulla silmään sitä joka vanhoja muistelee. Ja olisihan tuo vuosi paljon huonompikin voinut olla. Mutta täysillä purjeilla eteenpäin.

Itse paistamastani joulukinkun "jämistä'" tein uudenvuodenvuodenpäivänä hernekeittoa. Tyttärelleni tein vege-vaihtoehdon ja maustin sitä porkkanoilla. Meiramia ei kaapista löytynyt, mutta ei se suuremmin haitannut. Mustapippuria vaan hiukan enemmän. Suolaa tuli ripaus liikaa. Mutta hyviä olivat molemmat vaihtoehdot.

Arjen puurtaminen jatkuu.

Osa-aikaeläkeläisenä havaitsee miten eläkeläisiä eduskunnan siunaamalla mm indeksileikkurilla "petkutettiin". Palkkani nousi lokakuussa 5% mutta eläke nousi 2008 vuoden alussa 2,39% eli puolet vähemmän. Osa-aikaeläkeläisenä havaitsen muitakin idiottimaisuuksia. Osa-aikaeläkejärjestelmää luotaessa ei kukaan ilmeisesti ollut kuvitellut että joku vielä osa-aikaeläkkeellä ollessaan edistyisi uralllaan, ajatus kai oli saada pidettyä lähes työkyvyttömät raakit työelämässä säästämässä eläkevaroja (jää vakuutusyhtiöille enemmän pelirahaa ;). Itse olen osa-aikaeläkkeellä ollessani joutunut jopa kerran kieltäytymään ansaitsemastani bonuksesta ja kerran olen joutunut pyytämään peräti palkan alennuksen, kun verottaja keksi nostaa huomattavsti muutamien luontoisetuuksien verotusarvoja. Palkkaa alentamalla sain ansioni pysymään jonkun laskennallisen yhteensovitusrajan alapuolella. Miten tuo yhteensovitusraja vuosittain muuttuu ja miten se lasketaan on minulle jäänyt kysymysmerkiksi. Onneksi sentään saan vakuutusyhtiöltä tuon luvun pyytäessäni niin tiedän pitää tuloni sallituissa rajoissa. Ymmärrän nuo rajoitukset jotenkin, niillähän pyritään vain estämään järjestelmällä "keplottelu".

Tästä eläkeläisten "petkutuksesta" olen kirjoittanut jo aiemmin ja viitannut Osmo Soininvaaraan tv-haastatteluun. Nyt asiasta kirjoitti Iltalehden kolumnisti Kalle Isokallio.

Olen Kalle Isokallion kolumnien ihailija. Iltalehti on muutenkin onnistunut kolumnisteissaan: Kalle Isokallio, Aarno "loka" Laitinen ja sanoittaja Vexi Salmi. Mattiesko Hytösestä en suuremmin välitä: tekopyhyydestä kirjoittaminen on hyvä, mutta kun se leivotaan henkilökohtaiseksi "vittuiluksi" ylitetään minusta hyvän maun rajat. Mutta jollainhan Hytösenkin on elettävä. Toivoisin että niinkin lahjakas kirjoittaja kuin Hytönen ansaitsisi leipänsä jollain ylevämmällä tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti