16.2.2008

Suomalaisten alkoholinkulutus

Tuoreessa Suomen Kuvalehdessä 7/2008 on pikkuinen juttu ”Ryyppäämisen uusi SE”. Onneksi tässä näyttää sentään tiedot pitävänsä paikkana. Eikä kuten muutama kuukausi sitten kirjoitin.

Eli peräti 11 EU maata on vielä Suomen edellä alkoholinkulutuksessa, sittenkin, onneksi emme sentään ole vielä EU:n ykkösiä. Alkoholin määrällisestä kulutuksesta kun kirjoittaa tuntuu irvokkaalta sanoa ”edellä” kun pitäisi ehkä sanoa ”jäljessä”. Ilmaisu ”edellä” kun on jotenkin sivumerkitykseltään myönteinen ja ”jäljessä” on kielteinen.

Keskimääräistä enemmän on kasvanut jutun mukaan lonkeron, punaviinin ja siiderin kulutus. Eli eräänlaiset naisten juomat ovat lisänneet osuuttaan mikä pitää yhtä silmämääräisten havaintojeni kanssa naisten huomattavasti lisääntyneestä alkoholin käytöstä.

Sukupuolten tasa-arvo näemmä lisääntyy myös kaikessa pahassakin. Tupakan poltossahan on käynyt samoin. Miehet lopettavat tupakan polttoa ja naiset lisäävät osuuttaan. Ikävää tämä ”tasa-arvon” tämän suuntainen lisääntyminen. Laitan tuon sanan ”tasa-arvo” tämän vuoksi sitaatteihin.

3 kommenttia:

 1. Koskas parannettais maailmaa Kumitontunmäen saunabaarissa? Voin hankkia oluet Virosta niin emme näy suomalaisissa tilastoissa...

  VastaaPoista
 2. Pikkuiset kiireet ja paineet tällä hetkellä. Toivon hiukan hellittävän kohta puoleen. Sitten pannaan koko maailma kerralla kuntoon.

  Meillä onkin isot jutut työn alla. USA:n ja Venäjän presidentit ja kyllä tuon Kuubankin kanssa pitäisi kai jotain tehdä ;)

  VastaaPoista
 3. Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Smartphone, I hope you enjoy. The address is http://smartphone-brasil.blogspot.com. A hug.

  VastaaPoista