25.12.2008

Alakulo ei ole sama kuin masennus

Kuulin juuri mielenkiintoisen ajatuksen laulajalta, joka kantaa taiteilijanimeä Sting: Alakulo ei ole samaa kuin masennus, joka on hänen mielestään kliininen tila.

Ajatus oli mielenkiintoinen sillä minäkin koen aina silloin tällöin alakuloa mutta en silti koe itseäni mitenkään pysyvästi masentuneeksi. Masentunut on minun mielestäni menettänyt elämänilonsa. En minä elämäniloani tunne mitenkään menettäneeni vaikka ei elämä jatkuvaa myötämäkeä olisikaan ollut. Ei se ole kenellekään jatkuvaa myötämäkeä vaikka miten onnekkaalta naapurin silmissä näyttäisikin. Sellaisen näkökulman on elämä opettanut. Kaikilla on ristinsä kuten on tapana sanoa.

2 kommenttia:

 1. Ns. "Baselin ongelma" oli löytää suljettu muoto luonnollisten lukujen käänteislukujen neliöiden sarjalle eli
  1+1/(2^2)+1/(3^2)+1/(4^2)+1/(5^2)+...

  Mikä sen sijaan on - tai siis oli vuonna 1735, kun ratkaisu keksittiin - yllättävää, on se, että vastaus on (pii^2)/6. Mitä ihmettä pii - ympyrän kehän ja halkaisijan suhde - tekee tuossa yhteydessä? Ehkäpä tämä pähkinä saa ajatuksesi virtaamaan pois alakulon sameilta rämeiltä?

  VastaaPoista
 2. KT: Maha on täynnä kinkkua ja suklaata. Kozel tumma olut on viimeisin löytöni olutjuomien ryhmässä. Moni on tyrkyttänyt Guinnessin tumaa mutta se ei ole minulle maistunut mutta tämä Kozel on suorastaan hyvää ja kun se on tavallista keskariakin miedompaa ei humallukaan niin helposti.

  Mutta lähettämäsi pähkinä sai heti henkiset makuhermoni valpastumaan. Lievä Joulupäivän illan alakulo oli hetkessä tipotiessään mikä kai lienee ollutkin kommenttisi tarkoitus. Tehokasta. Kiitoksia.

  Ja hyvää Joulun jatkoa KT:perheineen kuten myäs kaikille muille.

  VastaaPoista