28.12.2008

Vanhainkodissa kysely: oletko lesbo?

Sattuipa silmiini tuore juttu englantilaisesta vanhainkodista.

Yli 80-vuotiaat asukit loukkaantuivat kuin tuollaista kyselyä ryhdyttiin tasa-arvon nimissä tekemään. Tarkoitus on varmaan ollut alunperin hyvä ettei homoja tai lesboja syrjittäisi vanhainkotivalinnoissa. Mutta irvokkaaksi on mennyt jos vanhainkodissa jo asuvien yli 80 v ikäisten seksuaalista suuntautumista aletaan kartoittaa 4 kertaa vuodessa tapahtuvalla kyselyllä. Jos asukkaat eivät suostu vastaamaan loukkaavaksi kokemaansa uteluun menettää hoivakoti yhteiskunnan maksamat isot avustuksensa.

Mutta kyllä Isosta Britanniasta kuuluu muutakin hurjaa. Islamin uskonnollinen laki sharia on siellä jo eräillä paikoilla hyväksytty osaksi sikäläistä oikeusjärjestelmää. Tässä linkki uutiseen.

Aika hurjaa. Järki ohoi.

Mutta kai tässä pitää yrittää silti samalla jotain mediakritiikkiä yrittää harrastaa: siteeraamani Daily Mail ei ole minään brittiläisenä laatulehtenä tunnettu. Toisaalta olen menettänyt paljon uskoani ns laatulehtiin. Niillä tuntuu monella olevan Suomessakin omat agendansa ajettavana. Ei tämä olisi ensimmäinen kerta kun joku keltaiseen lehdistöön kuuluva lehti paljastaa jotain yhteiskunnallisia idiotismeja, joista ns laatulehdistö on vaiennut tai vaikenee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti