9.2.2009

Epäpyhä allianssi

Ministeri Stefan Wallin (RKP) kirjoittaa blogissaan kauhuissaan vaiko peloissaan että kun kristillisdemokraatit ja perussuomalaiset solmivat EU vaaleja varten teknisen vaaliliiton niin kyseessä olisikin "epäpyhä allianssi". Ja ihmettelee - vai onko vain ihmettelevinään - että mitä yhteistä noilla puolueilla on. Olisin tönkköruotsillani yrittänyt kommentoida Wallinia mutta en löytänyt hänen blogistaan kommentointimahdollisuutta.

En jaksanut kaivaa esiin missä kaikissa epäpyhissä alliansseissa RKP on vuosien varrella ollut tai oikeammin en löytänyt vastauksia heti Googlella - aah tuolla maan mainiolla vai pitäisikö jo sanoa maailmanmainiolla apuvälineellä. Tai sitten vastauksia ei löydykään netistä valmiina.

Mutta onhan kristillisdemokraateilla ja perussuomalaisia vaikka minkälaisia yhteisiä arvoja. Uskoisin että perimmäisenä niistä kristillinen arvopohja. Molemmissa on käsittääkseni kristinuskoa tunnustava puheenjohtaja.

RKP:n edustajat etunenässä ministeri Astrid Thors on ajamassa monikulttuurista Suomea jossa kaikilla myös ei-kristillisillä uskoilla on täysin tasa-arvoinen asema. Merkkejähän tuollaisesta jo on kun kristillisiä tai kristillissävyisiä koulujuhliakin ollaan riisumassa arvoneutraaleiksi ettei vain pieni (kasvava?) muslimivähemmistö loukkaannu. Ja kehityshän on samanlaista muuallakin EU:ssa. Kristillinen arvopohja pois tai vähintäänkin piiloon. Ei minulla ollut mitään vastaan vaikka aikoinaan kastamattomat lapseni istuivat luterilaisella uskontotunnilla. Itsekin myönnän arvostavani ja pyrkiväni noudattamaan kristillistä etiikkaa vaikka voin sitä aivan hyvin nimittää yleisinhimilliseksikin.

Kyllä siinä on kristillisdemokraateilla ja perussuomalaisilla aivan varmasti jo melkoisen mittava yhteinen näkemys mihin suuntaan ainakin kristillistö arvopohjaa pitäisi kehittää tai vähintäänkin säilyttää. Ekumeniakin vielä jotenkin toimii kristillisten ja jopa juutalaistenkin välillä mutta islamisteille se lienee oppiensa perusteella mahdotonta - kovin syvällinen asiantuntija en kyllä ole. Ainakin minä kirkosta eronneenakin ymmärrän tuollaisen yhteisen kristillisen arvopohjan. Enkä ole huomannut että Wallininkaan logiikassa hirveästi puutteita olisi ollut yleensä. Kollega Thorsista en ole ihan vakuuttunut.

Ja pitäisihän Wallininkin ymmärtää että kysehän on puhtaasta ja pelkästä vaalimatematiikasta puhtaimmillaan. Varmaan ymmärtääkin mutta kun ilmeisesti RKP:ssakin nähdään perussuomalaiset nykyään vahvana kilpailijana ja pelätään asemien menettämistä. Ex-vihreänä "vihreän kauhun" olen jo ollut huomaavinani aikaisemmin. Ymmärtääkö sitten äänestäjät tuota vaalimatematiikka puhtaaksi matematiikaksi on sitten ihan toinen asia mutta jos molempien "epäpyhän allianssin" solmineiden äänestäjät kavahtavat liittoumakumppania niin eikös Wallinin pitäisi olla onnellinen taktisesti että nuo puolueet menettävätkin ääniä. Voisi joku siivu tulla RKP:llekin.

Ja kun ei asiapohjalla kyetä vastustamaan kokeillaan erilaista loanheittoa.

Kun tutkin puhtaasta mielenkiinnosta pääkaupunkiseudulla perusuomalaisten viime kunnallisvaaleissa eri kaupunginosissa saamia ääniä niin ei ne mitään pelkkää Timo Soinia tai Toni Halmeen perintöä olleet. Ääniä tuli jo ihan perinteisilta kokoomuslaisista ja vihreistä kaupunginosista. Perussuomalaisista oin jo tullut ihan salonkikelpoisia. Olisin saattanut itsekin äänestää jos olisi joku hyvä tyyppi ollut täällä Kauniaisissa ehdolla. Vaan eipä ollut.

Kun en löytänyt Wikipediasta "epäpyhää allianssia" niin laitan tähän linkin Pyhään Allianssiin. Jos se nyt kuvaisi sen epäpyhän vastakohtaa ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti