18.2.2009

Uusi televisiokanava liv

Uusi suomalainen televisiokanava liv näyttäisi pikavilkaisulla tarkoitetun trendikkäille nuorehkoille nykynaisille.

Tulee mieleen Cosmopolitan lehti muutettuna televisiokanavaksi.

Hivenen alkoi peräti huvittaa kun katselin ohjelmaa jossa pari nuorehkoa kaunista naista oli shoppailemassa Milanon trendikkäissä muotiliikkeissä. Ihan euron tarkkuudella en muista hintoja mutta esittelyssä ollut kaulahuivi maksoi 700 euroa, käsilaukut maksoivat 500-800, sievä pusero toista tuhatta euroa jne. Ja sitten shoppailusta viboja saaneet rouvat hurauttivat pois paikalta hulppealla Maserati merkkisellä autolla.

Seuraava ohjelma kertoi nuoren äidin vatsan muotoilusta kauneusleikkauksella napapaitakuntoon. Kyllähän se kieltämättä hiukan nätimmäksi leikkauksella muuttui.

Mitä tällaisesta ajattelisi vaikka laman johdosta työttömäksi jäänyt nainen? Olisiko itsetunto kohdalla ja kykenisikö viileänä katselemaan tuollaisia ohjelmia pelkkänä viattomana ajanvietteenä eikä kokisi niitä katsoessaan minkäänlaisia katkeruuden tai huonommuuden tunteita?

Vaikka edellä kirjoitan naisista en minä usko että me miehet yhtään parempia olemme. Kyllä meilläkin on varmaan samankaltaisia traumoja vaikka emme naisten tavoin ole tottuneet samassa laajuudessa huolehtimaan ulkonäöstämme.

Ja minkälaisia ovat meidän miesten kauneusihanteet. Kuinka paljon meitä hämätään naisten meikeillä ja push-up rintaliiveillä tms. Ja rakastammeko me vielä vaimojamme kolmen lapsen, riippurintojen, selluliittireisien ja 10-20 kg pömppövatsan jälkeen? Vai ihailemmeko Stockmannin meikkiosaston myyjien näköisiä maalipyttyjä? Käyskentelen joskus siellä sieltä Stockmannin meikkiosaston läpi vain vakuuttuakseni miten hullu meidän yhteiskuntamme naiskauneusihanne voi äärimmilleen vietynä olla.

En tässä puhu ollenkaan mitä memiehet itse olemme kaljamahojemme kanssa - ehkä me emme enää ole ihan sitä mihin vaimomme alunperin rakastuivat. Minäkin lihoin tupakoinnin lopetettuani parikymmentä kiloa enkö vieläkään kohta 8 vuoden jälkeen ole päässyt niistä eroon. Mutta tupakatta olen koko ajan pysynyt!

Pitää tässä ihan julistaa asia jota en ole koskaan ihan täysin ymmärtänyt eli miten laajasti miehet ihailevat isorintaisia naisia. Ja miten aivan kauniilla rinnoilla varustetut naiset nykyään haaveilevat suurennusleikkauksista kun monet suurilla rinnoilla varustetut naiset haaveilevat vuorostaan pienennysleikkauksista. Olen kuullut valituksia miten hankalaa isojen rintojen kanssa on elää.

Kyllä kauniit rinnat ovat toki minunkin mielestäni naisen komistus mutta pienehkötkin rinnat voivat ainakin minun mielestä olla kauniit. Olen monta kertaa ihmetellyt miten jotkut tuttavamiehet suorastaan villiintyvät kun näkevät Fellinin elokuvien rintavia ja reheviä naisia. Pidän minäkin suuresti Fellinin mestarillisista elokuvista mutta olen aina miettinyt mikähän trauma Fellinillä on ollut nuoruudessa kun nuo rehevät naiset toistuvat elokuvista toiseen silmiinpistävästi.

Muistan hauskan tarinan miten ranskalainen suhtautui halveksivasti amerikkalaisiin jotka pikkulapsen tavoin katsoivat naista rintoihin ja joivat Coca-Colaa. Ranskalainen sen sijaan katsoi naista sääriin ja joi viiniä.

Maksuttomista mainoskanavista kolmoskanava alkaa näyttää jo aika laadukkaalta kun sitä vertaan neloseen, subtv ja liv kanaviin. Jim nimisen kanavankin asiaohjelmia huomaan seuraavani usein. Makuasioitahan nämä toki ovat mutta ainoa minun mielestäni laadukas kanava jonka saimme digitalisoinnin myötä on Ylen teema. Tuntuu hiukan samalla tavoin laadukkaalta kuin kuin aikakausilehtien puolelta Suomen Kuvalehti.

Laitan loppuun erään mottoni: makuasioista ei sovi kiistellä.

2 kommenttia:

  1. Nimenomaan makuasioista voi kiistellä, oikeista asioista järki-ihmiset ovat samaa mieltä :)

    VastaaPoista
  2. Mutta jos ne on oikeasti makuasioita niin eihän niistä kannata kiistellä. Tulee turha tappelu.

    Mutta silti aika mielenkiintoinen ajatus. En ole koskaan ajatellut sitä noin päin ;)

    VastaaPoista