20.12.2010

Mielenkiintoinen yritys ja yritysjohtaja

Olen muutaman kerran katsonut televisiosta tositv-sarjaohjelmaa Tuurissa sijaitsevasta Veljekset Keskinen Oy:n kyläkaupasta. Sehän on melkoinen ilmiö Suomessa ollessaan Helsingin Stockmannin jälkeen Suomen toiseksi suurin tavaratalo liikevaihdoltaan. Ja se sijaitsee pienessä Töysän kunnan Tuurin kylässä. Pitääkö sanoa 'Nomen est omen'?

Yrityksen johdossa on keltaisen lehdistön julkkisjuorupalstoilla usein esiintynyt Vesa Keskinen. Naisasioistahan tuolla tuntuu olleen kyse.

Muutamat kerrat kun olen katsonut tuota tv-ohjelmaa ovat panneet minut huomaamaan että tuo Vesa Keskinen tuntuu aika karismaattiselta johtajalta. Vaikka mies saattaa naisjutuista päätellen olla ujo yms niin hän ainakin tv-ohjelman perusteella tuntuu olevan henkilöstölleen helposti lähestyttävä ja nauttivan henkilöstönsä arvostusta. En tiedä onko syynä vain televisio-ohjelma mutta ainakin näyttää että hän seuraa hyvin tarkkaan eturintamasta liiketoimintaansa kävelemällä säännöllisesti ympäri tavaratalon sisällä ja ulkoalueilla. Tuntuu hyvin poikkeavalta. Erittäin usein ylimmät johtajat linnoittautuvat norsunluutorneihinsa. Ja jos tuota tv-ohjelmaa on uskominen yrityksessä on myös hyvin osattu hoitaa delegointi alaisille. En ole nähnyt kaikkia osia tuosta sarjaohjelmasta mutta en ole havainnut muodollisia kokouksiakaan. Ilmeisesti yksilöllista vastuuta osataan sekä kantaa että jakaa eikä tarvita mitään jatkuvaa ja loputonta kokousrumbaa. Useimmiten jatkuvalla kokousrumballa epävarma johtaja vain sysää yksilöllisen vastuun jollekin 'kollektiiville' - entisen neuvostoyhteiskunnan malliin.

Ja viimeisenä huomiona tuntuu että johtajana Vesa Keskisellä on naisasioissaan periaate 'kuormasta ei syödä'. Minä arvostan tuollaista periaatetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti